eugénia hercegnő

Miért kapott öregember nevet Eugénia hercegnő kisfia?

Május 30-án megszületett a brit királyi család legifjabb tagja, Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank második gyermeke. A kisfiú az Ernest George Ronnie Brooksbank nevet kapta. Azt tudni lehet, hogy a George és a Ronnie honnan ered, de vajon miért választották az Ernestet neki?

A királyi pár a hét elején jelentette be az örömhírt Instagramon, miszerint világra jött második gyermekük. A két fotót tartalmazó poszt mára már több mint 514 ezer kedvelésnél jár. Az első képen az újszülött Ernest szerepel, a második pedig egy közös kép Augusttal.

Ám az Ernest nem különösebben népszerű név 2023-ban a kismamák körében, ezért elgondolkodtató, hogy honnan ered ez a kissé szokatlan választás.

A poszt leírásában Eugénia hercegnő kifejti, hogy a kisfiú nevét ük-ükapjáról, apai nagyapjáról és Eugénia nagyapjáról, Ronaldról kapta. És bár maga a középső György név lehet V. György királyra is utal, valójában az Ernest név az, amit az egykori uralkodó ihletett. Az ő teljes neve George Frederick Ernest Albert volt.

A királyi családban népszerű szokás, hogy gyermekeiket felmenőikről nevezik el. A hercegnő első gyermeke, August is az August Philip Hawke Brooksbank nevet kapta a néhai Fülöp herceg után.