A brit királyi család tagjai

Eugénia hercegnő követné Harry herceget — távozhat az Egyesült Királyságból

Harry herceg 2020-ban döntött úgy, hogy elhagyja az Egyesült Királyságot, valamint lemond kötelezettségeiről. Az ügyet több botrány is követte, ellenben nem ő az egyetlen, akiben megfordult a távozás gondolata. Nemrég derült ki, hogy egy másik családtag is távozhat a közeljövőben.


Harry herceg és Meghan Markle a kilépést követően az Egyesült Államokba költöztek gyermekeikkel. A gyorsan elhíresült Oprah-interjúban úgy nyilatkoztak, hogy távozásuk óta teljesen kivirágoztak. A döntésnek a családtagok nem igazán örültek, különösen Harry testvére, Vilmos herceg. A két fivér között azóta nagyon feszült a viszony, bár egyes pletykák szerint az utóbbi időben online formában beszélni kezdtek egymással.

A pletyka ellenére Katalin hercegné és családja nem vettek részt a sussexi hercegi pár legfiatalabb gyermekének — Lilibet Diananak — születésnapi ünnepségén, habár békeajánlatként meghívást kaptak. Erről az esetről és Cambridge hercegének indokairól egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Ezúttal úgy tűnik, hogy egy másik családtag megirigyelte a szabadság gondolatát, ezzel együtt pedig elképzelhető, hogy távozik szülőhazájából. Eugénia brit királyi hercegnő férjével — Jack Brooksbankel — közösen költözne Portugáliába. A távozásának hosszáról még nem lehet biztos információkat tudni.

Brooksbank egyébként a Casamigos tequila márka nagykövete, amelyet George Clooney és Mike Meldman ingatlanos üzletember alapított. A költözés legfőbb oka, hogy a férfi egy visszautasíthatatlan munkalehetőséget kapott, mégpedig a CostaTerra Golf and Ocean Clubban. A Marie Claire cikkében egy forrás arról nyilatkozott, hogy az ideje nagy részében így Portugáliában kell majd tartózkodnia, Eugénia pedig valószínűleg követni szeretné majd férjét.

Egyelőre nem világos, hogy a pár és gyermekük meddig szándékoznak Portugáliában maradni, és hogyan oldják majd meg az időbeosztásukat úgy, hogy Londonban is teljesíthessék kötelezettségeiket.