Budapest városképe esti fényekkel

Európa legszebb látnivalói közt első helyen szerepel egy magyar épület

A Stasher a Google-értékelések, a helyi szállások minősége, a repülőtértől való távolság, a turisták biztonsága és a TikTok-népszerűséget figyelembevételével rangsorolta a világ 99 legnépszerűbb turisztikai látványosságát. Az Európa legszebb látnivalói között pedig első helyen szerepel egy magyar épület.


A poggyásztárolásra specializálódott Stacher azért rangsorolta a világ 99 legnépszerűbb turisztikai látványosságát, hogy a turisták elkerüljék a csalódásokat, ugyanis sok esetben egy-egy turisztikai helyszínnek nagyobb a füstje, mint a lángja– írta a Hamu és Gyémánt magazin.

Ez is érdekelhet: Balira mennél nyaralni? Ezt a 10 dolgot tudnod kell előtte

Íme Európa legjobb turisztikai látványosságai:

4. Plaza de España Sevillában, Spanyolország

Plaza de Espa\u00f1a Sevill\u00e1ban, Spanyolorsz\u00e1g

Shutterstock


A sevillai Plaza de España téren a lenyűgöző kormányépületek félkörívét magas tornyok szegélyezik, és egy nagy szökőkutat ölelnek körül. A tér eredetileg az 1929-es Ibero-Amerikai Kiállításra épült.

Az épületek tövében 52 csempézett alkóv sorakozik, amelyek Spanyolország egyes tartományait ábrázolják. A négy mozaikhíd - amelyek az ország négy régióját jelképezik - festői utakat vág át a víz felett, ahol a kör alakú csatornán csónakok úsznak.

A Plaza de España közterület, vagyis ingyenesen látogatható.

3. Kék lagúna, Izland

K\u00e9k lag\u00fana Izlandon

Shutterstock


Az izlandi Kék lagúna igen csalogató képet nyújt a tejszerű türkizkék vizéből felszálló gőzzel, melyet félelmetes vulkánok vesznek körül.

A táj akármennyire is éteri, nem természetes jelenség. A fürdőt a közeli geotermikus erőmű melléktermékével töltik fel. Ásványi anyagokban gazdag vize és puha fehér szilícium-dioxid iszapja gyógyító hatással van a bőrre.

Évente körülbelül egymillió látogatót fogad az izlandi Kék lagúna.

2. Disneyland Párizs, Franciaország

Disneyland P\u00e1rizsban

Shutterstock


A TikTok-felhasználok szerint a „legboldogabb hely a Földön” méltó is a szlogenjéhez. A párizsi Disneyland a közösségi média felhasználói szerint ugyanis tényleg az egyik legjobb szórakozást nyújtó hely Európában.

A közösségi médiában megjelölt posztokat közel nyolcmilliárdszor nézték meg, és a Google-értékelésekben is igen tekintélyes, 4,5-ös értékelést kapott.

Könnyen megközelíthető is, hiszen az Eurostar közvetlen vonatokat indít Londonból a vidámparkba, amivel kevesebb mint három óra alatt megérkezhetünk.

A Disneyland-be szóló napijegyek ára 63 eurótól kezdődik.

1. Országház, Budapest, Magyarország

Magyarorsz\u00e1g orsz\u00e1gh\u00e1za Budapesten, Parlament

Shutterstock


És a lista első helyén hazánk országháza, a Parlament végzett. A Parlamentet, - mely a rangsorolás szerint Európa legimpozánsabb nevezetessége - gyalogosan, vagy akár a Dunán hajókázva is megcsodálhatjuk.Az 1902-ben felavatott neogótikus építmény ma is az ország legnagyobb épülete.

Szimmetrikus homlokzata és középső kupolája lenyűgöző sziluettet rajzol a folyó pesti oldalán. Éjjel teljes pompájában láthatjuk.A magyar Parlament épülete a Stasher elemzésében a 10-ből 7,3 pontot kapott, és ezzel nem csak Európa, hanem a világ legjobb turisztikai látványossága lett.


Nyitókép: Shutterstock