A Szent Péter-bazilika Rómában

Ebben az öt európai városban még decemberben is azt érezzük, nyaralunk

A decemberhez közeledve egyre jobban elhalványulnak emlékeinkben a nyár képei. Szerencsére van pár európai ország a közelünkben, ahol a melegebb időnek köszönhetően gyorsan visszajön a nyári hangulat.

Tirana

Az albán főváros, mely decemberben is 15 fokos csúcshőmérsékletet mutat, híres színes építészetéről, beleértve az oszmán és a szovjet korszakból származó nevezetességeket. Tiranában szinte mindig süt a Nap Nap, így a tenger vize nem esik a 15 fokos átlaghőmérséklet alá a téli időszakban sem.

A Bovilla-t\u00f3 Tiran\u00e1ban

Shutterstock / Edvin Rushitaj

Róma

Róma az örök város, mint tudjuk. Ha télen enyhébb időre vágynánk, nincs is jobb választás, mint az olasz főváros, ahonnan kevesebb mint egy óra alatt el lehet jutni a tengerpartra is. Rengeteg szép helyi strand közül lehet választani, és a 21 Celsius-fokos átlaghőmérsékletű vízben még decemberben is meg lehet mártózni.

R\u00f3ma

Shutterstock / S.Borisov

Athén

A listán szereplő öt főváros közül itt jegyezték fel a legtöbb napsütötte napot: 2020-ban 268 ilyen volt, ami majdnem 75 százalékos arány. Érthető, ha a történelmi látnivalók és a görög romok mellett egy strandot is útba ejtünk. A maximális átlaghőmérséklet novemberben és decemberben 17 Celsius-fok, míg a víz melegebb, átlagos hőmérséklete 20 Celsius-fok

Ath\u00e9n

Shutterstock / Sven Hansche

Lisszabon

Portugália fővárosa és a környező Cascais régió egész évben napsütötte időjárást kínál: az átlagos hőmérséklet 17 Celsius-fok egészen az év végéig. Az évi 226 napsütéses nappal és az év végi 20 fokot megközelítő átlaghőmérséklettel Portugália tökéletes úti cél azok számára, akik szeretnének elmenekülni a sivár időjárás elől.

A maximális átlaghőmérséklet novemberben és decemberben 17 fok, a tengervíz átlagos hőmérséklete pedig 19 fok.

Lisszabon

Shutterstock / Rrrainbow

Valletta

A napfény szempontjából Málta apró fővárosa a legjobb választás. A tenger átlaghőmérséklete decemberig 20 fok körül mozog, így Málta ideális úti cél azok számára, akik egészen az újévig szeretnék élvezni a tengeri fürdőzést.

Máltán évente több mint 230 napsütéses nap van (63 százalékában süt a nap), és az átlagos maximális külső hőmérséklet 19 Celsius-fok novemberben és decemberben. A maximális hőmérséklet ebben az időszakban 19 fok, míg a tengervíz átlagos hőmérséklete 22 fok.

Nyitókép: Shutterstock / Pajor Pawel

Valletta

Shutterstock / krivinis