Repülőgép modell és számítógépes egér - online utazási foglalás koncepció

Ez a legjobb időpont az év végi utazás lefoglalására

Az ünnepi utazás stresszes lehet. A reptéri tömegek, a prémium árak és az „ünnepi varázslat” keresése nem könnyű. Bizonyos módszerekkel azonban csökkenthetjük az utazási költségeket és a stresszt is.

Minél előbbi repülőjegy vásárlás

„A hálaadásnapi és karácsonyi utazásokra korlátozott számú repülőjegy áll rendelkezésre, és ezek általában gyorsan megtelnek. Az utolsó pillanatig való várakozás növeli annak az esélyét, hogy felárat kell fizetnie, valamint annak a lehetőségét, hogy nem találja meg a kívánatos járatot”

– mondja Phil Dengler, a Vacationer nevű oldal társalapítója.

Dengler szerint a legjobb ajánlatok érdekében lehetőleg szeptember végéig érdemes lefoglalni a repülőjegyeket az év végi utazásokra.

Halloween-t tekintem a határnapnak, amikor még elfogadható áron lehet hálaadási repülőjegyet kapni. Halloween után az árak jelentősen emelkedni fognak, ahogy közeledik a Hálaadás napja. A karácsonyi járatok esetében valóban érdemes még Hálaadás előtt foglalni, de a legjobb ajánlatok most és Halloween között vannak.

Katy Nastro utazási szakértő és a Going járatriasztási szolgáltatás szóvivője az úgynevezett Goldilocks window jelenségre mutatott rá, melynek értelmében az utazás lefoglalása kellően az indulási időpont előtt, de nem túl későn történik. A kedvező ár megtalálásának valószínűsége csökken, amint átlépi ezt az ablakot.

Ha idén a téli ünnepekre való utazást fontolgatja, ne várjon már sokáig. Kívánni és remélni, hogy az ünnepi árak varázsütésre csökkennek az azt megelőző héten, nem jó ötlet, és előfordulhat, hogy nem csak drága, hanem rendkívül drága repülőjegyeket talál

– fogalmazott.

Ha egy népszerű úti célt néztünk ki, foglalja le minél előbb a szállást, a túrákat, a bérautót és más fontos előkészületeket is.

Laura Motta, a Lonely Planet digitális szerkesztőségi igazgatója szerint a nyaralási célú utazások iránti kereslet nagy, és a szállodák a legkülönfélébb úti célokban, a tengerparti szállodáktól a síközpontokig gyorsan megtelnek.

„Számítson arra, hogy nehéz lesz ajánlatokat találni, hacsak nem tervezi, hogy elkerüli magát az ünnepi dátumokat, és előtte vagy utána utazik”

– tette hozzá.

Figyeljük a jobb ajánlatokat vagy árváltozásokat

Még azután is, hogy már lefoglaltuk a repülőjegyet, érdemes továbbra is figyelni az árakat, hátha felbukkan egy jobb lehetőség. Laura Lindsay, a Skyscanner utazási trendek szakértője. azt tanácsolja, hogy kövessük nyomon az árakat, hogy jó ajánlatot kapjunk.

Akárcsak a tökéletes pulyka lakoma előkészítésénél, a legjobb ár elérésénél is az időzítés a legfontosabb.”

Lindsay rámutatott a Skyscanner árriasztások funkciójára is, amely naprakészen tájékoztathatt az elmentett útvonalak változó költségeiről.

„A járatok árai úgy alakulnak, ahogy a légitársaságok nyomon követik az útvonalak iránti érdeklődést, és a keresletnek megfelelően növelik a kapacitást, lehetővé téve számukra, hogy a legnépszerűbb célállomásokra nagy mennyiségben repüljenek. Egy olyan útvonal, amely már közel áll a teltházhoz, az induláshoz közeledve több kapacitást (járatot vagy ülőhelyet) kaphat, és ez egy időre gyakran visszaveti az árat, mivel a kereslet és a kínálat közötti egyensúly ismét az utasok javára tolódik el

magyarázta.

Az Advantage Rent-A-Car alelnöke, Elie Michaels hasonlóképpen azt ajánlotta az utazóknak, hogy az autó és az ár biztosítása érdekében időben foglalják le az ünnepi autóbérlést, mivel a téli ünnepek közeledtével a cégek kifogyhatnak az autókból, vagy megemelhetik az árakat.

„De az is ajánlott, hogy az ünnepi időszakot megelőzően is folytassák az utazási weboldalak böngészését, hátha találnak jobb ajánlatokat, egyszerűen azért, mert néha változnak a dolgok, és a kereslet eltolódik, ami lefelé nyomhatja az árakat”

– tette hozzá.

Próbáljuk meg elkerülni, hogy a legforgalmasabb napokon repüljünk


A Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) napi utasátvizsgálási számai szerint az év legforgalmasabb utazási napjai jellemzően a hálaadás és a karácsony környékén vannak. A legrosszabb utazási napok hálaadáskor a szerda, november 22. és a vasárnap, november 26. lesznek, mondja Dengler.

„Ezek mindig a legforgalmasabb napok a hálaadásnapi utazások tekintetében, és ugyanerre számítok 2023-ban is. Ha lehet, repüljön minél előbb hálaadás előtt.”

Dengler hasonlóképpen arra számít, hogy a karácsony körüli legforgalmasabb utazási napok december 21-23. és december 26-27. lesznek.

A cél az, hogy minél előbb repüljünk karácsony előtt, és a hazaindulással is várjunk néhány napot

Denger szerint december 18-20., szenteste vagy karácsony napja (amelyek általában olcsóbbak) az induló járatokra, december 28. vagy 29. pedig a visszaútra ajánlott.

Jessica van Dop DeJesus, a Dining Traveler nevű oldal alapítója és szerkesztője azt javasolja, hogy ha az időbeosztásunk engedi, próbáljunk meg néhány nappal azelőtt utazni, hogy a tanítási időszak elkezdődne kiengednek a környékünkön. Szerinte a hét közepe mindig jobb a repülésre, mint a pénteki nap.

Kerüljük a poggyász feladását

Ha lehetséges, ne adjunk fel csomagot, ha a 2023-as ünnepi szezonban repülünk, javasolja Dengler.

„Mivel rekordszámú utazó várható, a poggyászkiadó sorok nagyon hosszúak lesznek. Ráadásul a légitársaságok tavaly rengeteg poggyászt vesztettek el és helyeztek el rosszul.”

A poggyászkésések különösen bosszantóak lehetnek az ünnepi szezonban, amikor sokan utaznak a szeretteiknek szánt ajándékokkal.

Az ünnepi úti céljukra repülő utasok számának növekedésével együtt jár az elveszett vagy megrongálódott poggyászok nagyobb kockázata is. Az utazóknak érdemes megfontolniuk, hogy ajándékaikat közvetlenül a célállomásra szállítsák, és könnyebb kézipoggyásszal utazzanak, hogy ne csak pénzt, de időt és stresszt is spóroljanak.

(HuffPost)

Nyitókép: Shutterstock