lake near snow-covered mountain during daytime

Hová utazzunk februárban? Nyolc kihagyhatatlan helyszín tél végére

Utazni az év minden részében csodálatos, de télen valahogy mégis kevesebben látogatnak idegen környékekre. A február tökéletes arra, hogy turisták és magas árak nélkül élvezzük a látnivalókat, és esetleg olyan élményekben legyen részünk, melyek az év többi hónapjában elérhetetlenek. Nézzük is, melyik az a nyolc helyszín, amely különleges élményt jelent februárban.


Maldív-szigetek

Egy Maldív-szigeteki utazás egész évben kiváló választás, de mind közül talán a februári időszak a legszebb. Az ég tiszta és kék, meleg és száraz idő van, ennek ellenére alacsony a páratartalom, valamint talán ilyenkor a legtisztább a víz, így úszni és búvárkodni ebben a hónapban a legideálisabb.

Chile

Tornyosuló vulkánok, végtelen sivatagok és drámai hegyek színezik a környéket. Tiszta égboltja és hatalmas, lakatlan területei olyan lenyűgöző látványt nyújtanak éjszaka, amilyen nincs máshol a földön. A februári időszak a legjobb egy gyors kiruccanásra, hiszen ilyenkor még elég meleg van a túrázáshoz és a felfedezéshez, de nincsen fullasztó hőség.

Courchevel

A francia Alpok egyik legkeresettebb üdülőhelye. A hosszú, havas szezon mellett hóágyúk sokaságával biztosítják a megfelelő alapot a síelőknek és a snowboardosoknak. Több különböző szinten gyakorolhatnak a téli sportok kedvelői, a városban pedig szépen kialakított, népszerű éttermeket és hoteleket lehet látogatni.

Antarktisz

Február a nyári időszámításba esik ezen a területen, így a hőmérséklet akár pár fokkal a fagyáspont fölé is mehet. Ilyenkor szerte a környéken pelyhes, kicsi pingvineket lehet szemügyre venni, akik igyekeznek kihasználni a napi több órás napsütést. A hajós túrákon résztvevők ebben az időszakban nagyobb eséllyel pillanthatnak meg hosszúszárnyú bálnákat, csukabálnákat és kardszárnyú delfineket.

Párizs

A szerelem városa az egyik legegyértelműbb úti cél lehetne Valentin-nap táján, de sokakat megriaszt az időjárás. Aki járt már a városban, az tudja, hogy a franciák többsége elhagyja a környéket nyáron, mert frusztrálja őket a rengeteg turista. Februárban sokkal több és meghittebb étterembe és bárba ülhet be az ember, valamint a nagyobb látványosságok is könnyebben látogathatóak és megközelíthetőek.

Lappföld

A finnországi Lappföld csúcsszezonja továbbra is a karácsonyi időszak, de februárban is élvezhetőek ugyanazok a romantikus programok, mint az ünnepek alatt, csak sokkal olcsóbban és tömeg nélkül. A sarki fény ott látható a legszebben, például a Harrinivában található Aurora Domesból, ahol igluszerű építmények üvegtetőjén keresztül lehet megfigyelni a varázslatos jelenséget. Mindemellett a kis házikókban bekészített pezsgő és kályha várja a látogatókat.

Velence

Velencében a február a karnevál ideje, amikor is a nemesek kardot csörgetnek, a vörös selyembe öltözött kurtizánok tollas gondolákon siklanak a Canal Grande csatornán, és az aranyozott maszkok lehetővé teszik, hogy a királyi család szabadon sétálhasson a köznép társaságában. Ha valaki az úszó város csendes és meghitt mivoltára kíváncsi, akkor nem ez a megfelelő időzítés, de ha megvan a nyitottság az ilyen programokra, akkor földöntúli kalandban lehet részt venni.

Ibiza

Ez a legjobb időszak arra, hogy úgy ismerjük meg Ibizát, ahogy a helyiek. A mandulafák rózsaszínes-fehéren virítanak, a strandbárok és a járdakávézók laza, nem részeges hangulatúak, a tapas és az italok pedig olcsók. Karneválok és felvonulások ebben a hónapban is előfordulnak, de sokkal nagyobb lehetőség van a környék csöndesebb oldalát megtapasztalni.


Nyitókép: Olga Stalsk/Unsplash
Forrás:
CN Traveller