A prágai Four Seasons

Ilyen egy Four Seasons-ös roadtrip

A Hamu és Gyémánt újságírói kipróbálták, milyen egy Prága-Budapest körutazás luxus módra, melynek során megismerkedtek a Four Seasons újonnan indított, Scenic Route elnevezésű kampányával is.Azt már tudjuk, milyen egy luxusutazás Rolls-Royce-szal, most azt nézzük meg, milyen, amikor egy luxusszállodalánc roadtripekre invitálja az utazókat. A Four Seasons Scenic Route programjában levezethető távolságra lévő városok – mások mellett Liszabon és Madrid, Párizs és Saint-Jean-Cap-Ferrat vagy éppen Prága és Budapest – Four Seasons-e közötti utazásokra invitál minket, melyek során emlékezetes kulturális és gasztronómiai impulzusokkal gazdagodhatnak, olvasható a Hamu és Gyémánt cikkében.

A Scenic Route változatos programokat kínál a kalandra vágyó utazóknak: borvidéken pihenhetünk és kóstolhatjuk meg az helyi ételeket, italokat, elmerülhetünk a pezsgő éjszakai életben és táncolhatunk reggelig, de ha művelődni van kedvünk, kiállítást is nézhetünk, mindezt a saját tempónkban, a Four Seasons segítségével.

A Scenic Route hat útvonalon kísér minket végig legkülönbözőbb programjaival, a Hamu és Gyémánt kollégái a Prága-Budapest 527 kilométeres útvonalát járták be. A Four Seasons itt az építészet, a kultúra és a művészeti örökség bemutatását célozza meg. A prágai hotelnek van például egy saját, fából készült elektromos hajója, melyet Csehszlovákia első first ladyje, Charlotte Garrigue után neveztek el, és amelyen pezsgős hajókázásra indulhatnak a szálloda vendégei.

A Four Seasons szerződtetett hajókapitánya a Moldván mesél uralkodókról, művészekről, dicső és szomorú eseményekről, legendákról, valamint kevéssé közismert, közelmúltbéli sztorikról, például arról, amikor Michael Jackson 1996-os koncertje előtt egy monumentális ideiglenes szobrot állítottak a pop királyáról a nem ideiglenes, bár már akkorra ledöntött Sztálin-szobor helyén.

Ma már más látvány fogad minket a városban, persze, a gyönyörű, festményszerű látképet nemcsak a Four Seasons folyóparti szobáiból lehet élvezni, hanem a hotel olasz stílusú fine dining étterméből, a CottoCrudóból, valamint a tetőteraszon működő japán-olasz fúziós pop-up étteremből, a Miruból is.

A Prága-Budapest útvonal mellett a London-Hampshire, a Lisszabon-Madrid, a Megève-Geneva, a Moszkva-Szentpétervár és a Párizs-Francia Riviéra útvonalon is megannyi érdekes programot kínál a Scenic Route.