![Egy pohár whiskey](https://in.hu/media-library/eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpbWFnZSI6Imh0dHBzOi8vYXNzZXRzLnJibC5tcy81MDc1MzE3My9vcmlnaW4uanBnIiwiZXhwaXJlc19hdCI6MTc1NjUyNDA1NH0.njrZ39Mj58XHkVscMkXehuvGkqGGyc79JmgDlvi3PIw/image.jpg?width=1200&height=600&quality=85&coordinates=0%2C41%2C0%2C42)
Rebellis francia konyakkészítő remekműveit kóstolhatjuk a VIRTU Restaurantban
Alexander Gabriel 1989-ben alapította meg Maison Ferrand nevet viselő márkáját, melyet mára a világ egyik legjelentősebb butikpárlat-gyártójaként, valamint a történelmi szeszesitalok mozgalmának megteremtőjeként tartunk számon. A lázadó konyakkészítő legnemesebb termékeinek közreműködésével ismerhetjük most meg a rum- és konyaktörténelem legfontosabb állomásait, valamint az italok elkészítésének hagyományait – mindezt a VIRTU Restaurant eseményén.
Gabriel világhódító útja a 100 százalékban Grande Champagne-ból készülő Ferrand konyakkal kezdődött, amelynek gyökerei több mint négy évszázadra és tíz generációra nyúlnak vissza. De vajon pontosan, hogyan készültek az első konyakok a francia Cognac községében? És előállítási módja miért nem változott semmit az elmúlt 300 évben?
Ez is érdekelhet: Koktéltörténeti kisokos a VIRTU Restaurant bartenderével, Steier Mátéval
Erre és még sok hasonló kérdésre kaphatunk választ, ha részt veszünk a VIRTU vezetett rum- és konyakkóstolásán, melyet december 20-án, a MOL Campus 28. emeletén található étterem bármenedzsere, Steier Máté, valamint Csiszár Levente, a Ferrand kelet-közép-európai képviselője irányítanak majd.
Az este folyamán a két szakember egy tág spektrumot mutat be a rumokból, a program végén pedig a résztvevők megkóstolhatják a márka alapjául szolgáló konyakot és egy különleges, magyar vonatkozású tételt is.
Az eseményről bővebb információkat, valamint a jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalókat az az alábbi linkre kattintva találhatnak az érdeklődők.
Nyitókép: Shutterstock