Jennifer Aniston

3 funkcionális tréninggyakorlat, amire Jennifer Aniston is esküszik

Sérülések edzés közben − neked is volt már bennük részed? Akkor ezt az edzésformát érdemes kipróbálnod!


Miután évekig szenvedett a sérülésekre hajlamos edzésprogramoktól, Rachel Katzman, a Pvolve funkcionális fitneszprogram alapítója tudta, hogy kell lennie egy módnak arra, hogy eredményeket érjen el anélkül, hogy egy orvosi rendelőt kellene látogatnia utána. Amikor rábukkant a funkcionális fitneszre, ihletet kapott a Pvolve módszer és a hozzá tartozó saját fejlesztésű eszközök megalkotására, amelyeket a New York-i és Los Angeles-i stúdióórákon lehet élőben kipróbálni, de streamelhető is.

Az edzés a hírességek és influencerek nagy kedvence lett, Jennifer Aniston például nemrég csatlakozott a Pvolve csapatához. Katzman most megosztotta Aniston három kedvenc Pvolve-gyakorlatát is.

​Mi az a funkcionális fitnesz?

A funkcionális fitnesz olyan gyakorlatok összessége, amelyek az izmok együttműködését és a mindennapi feladatokra való felkészülést edzik, azáltal, hogy olyan gyakori mozgásokat szimulálnak, amelyeket otthon, a munkahelyen vagy a sportban végezhetsz. A több ízületet és több izmot érintő mozgások célja a sérülésveszély csökkentése és az életminőség javítása.

​1. Kitörés & Pontozás

Lunge & Tap

Fotó: Pinterest

A P.ballt a bokádnál tartva, a Pvolve logóval kifelé fordítva, tedd át az egyik lábadat a hurokon, és akaszd a pántot a másik bokád köré. Állj csípőszéles pozícióban, és győződj meg róla, hogy a P.ball középen van a bokád között, majd húzd fel a lábadon keresztül.

Lépj az egyik lábaddal hátra teljes lándzsába, majd lépj vissza félig lábujjhegyen maradva, és a karjaid mozgasd a hátralépő lábbal ellentétesen. Tartsd végig a térdhajlítást, a térdeket a lábujjak fölött. Ismételd meg mindkét oldalon.

​2. Ellenállásos karnyújtás

Ellen\u00e1ll\u00e1sos karny\u00fajt\u00e1s

Fotó: Pinterest

A P.Band segítségével keresd meg a kesztyű belső oldalán található L és R feliratokat, amelyek a bal és jobb oldalt jelzik. A megfelelő kéz betűjelét a tenyered belseje felé fordítva csúsztasd az ujjaidat az ujjhurokba. A rögzítéshez tekerd a pántot a csuklód köré.

Mindkét kart emeld a fej fölé 45 fokos szögben kinyújtva, húzd szét a pántot, lehetővé téve az ellenállást. Majd húzd lefelé a szalagot tartó egyik kart, könyökben behajlítva és a kezet a derékhoz közel tartva. Ismételd meg mindkét oldalon.

​3. Kitörés & Fordított tárogatás

Lunge & Reverse Fly

Fotó: Pinterest

Ez az edzés a Pvolve precíziós szőnyeget használja a pontos lábmunkára való ösztönzéshez, valamint egy pár könnyű kézisúlyt (két-három kiló).

Guggoló helyzetben keresztezd a karokat párhuzamosan magad előtt, a súlyokkal a kezedben, tenyérrel magad felé. Hajlított térdes helyzetből az egyik lábad nyújtsd hátra lándzsaállásba, a karokat tárd szélesre, a mellkasodat nyisd, és emeld magasra. A hátsó lábbal gyere vissza a kiinduló helyzetbe, a karokat keresztezd egymáson ismét. Ismételd meg mindkét oldalon.

Nyitókép: Emma McIntyre/WireImage

Forrás: PureWow