Jennifer Aniston

Tényleg egészséges Jennifer Aniston saját kollagénes fehérjeszelete?

A színész és vállalkozó a Vital Proteins márkával való együttműködésének részeként nemrég kollagén fehérjeszeletet adott ki, amely május 24-én, három ízben került a boltok polcaira.

Jennifer Aniston híres egészséges életmódjáról, ennek legújabb bizonyítéka a nevével fémjelzett, nemrég piacra dobott fehérje- és kollagénszelet. A színész egy Instagramon-videóban jelentette be a Vital Proteins & Jennifer Aniston fehérje- és kollagénszelet megjelenését.

A Vital Proteins & Jennifer Aniston Protein and Collagen Bar három ízben kapható: mogyoróvajas karamellás, cold brew kávé és étcsokoládés kókusz. A szeletek 12 darabos csomagja 29,99 dollár.

Mit tartalmaz?

Ami a benne lévő tápanyagokat illeto, mindhárom ízesítésben hasonlóan ezek megoszlása: a mogyoróvajas karamellás és a Cold Brew kávés szelet 170 kalóriát tartalmaz, az étcsokoládés kókuszos pedig 190-et, plusz a kókusz miatt valamivel több zsírt. Íme egy közelebbi pillantás a mogyoróvajas karamell íz tápértékadataira:

Az összetevők arányait elnézve a szeletek viszonylag alacsony kalóriatartalmúak és magas fehérjetartalmúak, ami segít a jóllakottságot fenntartani a főbb étkezések között. Azonban magas a telített zsírsav- és nátriumtartalmuk, valamint alacsony a rosttartalmuk, ami nem biztos, hogy a legjobb választás, ha rendszeresen fogyasztja őket valaki.

„Ezekben a szeletekben kevesebb mint 1 gramm hozzáadott cukor van, ami azt jelenti, hogy édességük nagy részét cukoralkoholokból nyerik. Az olyan cukoralkoholok, mint az eritrit, a xilit, a mannit és a szorbit, vizet vonzhatnak a bélrendszerbe, és emészthetetlen vegyületeket tartalmaznak, amelyek túlzott fogyasztásuk esetén emésztési zavarokhoz vezethetnek”

– jegyzi megmondja Jessica Ball, az EatingWell táplálkozási szerkesztője.

Ráadásul anélkül is adhatsz magadnak kollagénlöketet, hogy drága kiegészítőkre költenél. A prolin és glicin aminosavakban gazdag teljes értékű élelmiszerek, mint például a csontleves, a bőrös csirke és a szardínia, segíthetnek természetes módon növelni a szervezet kollagéntermelését. Emellett ügyeljünk arra is, hogy olyan ételeket adjunk hozzá, amelyek magas C-vitamin-tartalmúak, amely tápanyag segít a szervezetünknek a kollagén felépítésében

– teszi hozzá.

Emellett aki tejtermék- vagy mogyoróallergiás, vagy -intoleranciában szenved, annak kerülnie kell ezeket a szeleteket, ami egyébként glutén-, szója- és egyéb gyakori allergénektől mentes. Érdemes megjegyezni, hogy a szelet tartalmaz macát, egy perui gyökeret, amely antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezhet, valamint maqui-t, egy Chilében és Argentínában található, antioxidánsokban gazdag bogyót, amely gyulladáscsökkentő hatású lehet. Vannak azonban olyan összetevők, mint a cukoralkoholok és a nem tápláló édesítőszerek, amelyek már nem olyan jók.

„Bár ez a szelet segíthet növelni a fehérjebevitelt, ez egy erősen feldolgozott élelmiszer, és magas az ára”

– teszi hozzá Ball.

Teljes mértékben elérhetjük az egészséges bőrt, hajat és körmöket, és fedezheti a fehérjeszükségletét, ha helyette teljes értékű élelmiszerekre támaszkodunk. Ha megengedheted magadnak, és ki akarod próbálni Aniston új fehérje- és kollagénszeletét, élvezd mértékkel, hasonlóan bármely más feldolgozott rágcsálnivalóhoz.

Nyitókép: Bauer-Griffin/FilmMagic / Axelle