Görög tengerpart

​7 lélegzetelállító görög sziget, ahova muszáj ellátogatnod!​

Ha már most a jövő nyári kiruccanást tervezed, akkor biztosan szóba került Görögország. Az egyik legcsodálatosabb állam nagyjából kétszáz kisebb szigetet foglal magába a Földközi-tengeren. A következő hét sziget mindegyike tartogat valamilyen extra látnivalót vagy tevékenységet a középkori kolostoroktól kezdve egészen a hegymászásig.


Lefkáda

Strandjai a legjobbakként vannak számon tartva tündöklő kék vizük és aranysárga homokjuk miatt. Napozásra és búvárkodásra egyaránt van lehetőség, a fotózási helyszínekből pedig nem lehet kifogyni. A halételek szerelmesi kulináris kalandozáson vehetnek részt, hiszen a legfinomabb tengergyümölcsei készülnek a partok menti büfékben és éttermekben.

Ídra

Az idilli helyszín egy kicsit visszarepít minket az időben és kiszakít a valóságból. Az egész sziget teljesen autómentes, a kávéházakból pedig csodálatos kilátás nyílik a gyönyörű terekre és a kikötőkre, ahonnan minden nap friss tengeri herkentyűket lehet vásárolni. A szuvenír vásárlására már meg is van a nyerő ötlet, hiszen a sziget híres kézi készítésű ékszereiről.

Icaria

Aktív pihenésre vágyóknak ajánlott, ugyanis a sziget egyik sajátossága, hogy a helyiek örömmel ismertetnek meg minden odalátogatót a hely természeti élményeivel: lehet úszni, kerékpározni és még hegyet mászni is, ha valaki arra vágyna. A fárasztó nap után pedig egy pohár különleges vörösborral megpihenhetsz a lehengerlő tájat kémlelve.

Samos

Két UNESCO világörökségi helyszín is megtalálható a területen. Egyik az a templom, amit Hérának szenteltek, ugyanis a mítosz szerint ott született az istennő. A másik pedig a Szamoszi alagút— írja a Luxatic. A szemet gyönyörködtető strandok mindenkinek egész napos pihenést garantálnak.

Naxosz

Rengeteg elfoglaltságot kínál a turisták számára, többek között meg lehet látogatni a régi falukat, ahol mind a mai napig őrzik a hagyományokat, és azokat szívesen meg is mutatják a látogatóknak. Úgy fogod érezni, mintha egy másik korszakba lépnél át. Mindemellett a homokos strandokon is kipihenheted az új élményeket, valamint az utazás fáradalmait.

Pátmosz

A „Szent Sziget" és az „Égei-tengeri Jeruzsálem" néven is ismert környékkel kapcsolatban az a legenda járja, hogy annak idején ide száműzték Szent Jánost. Az ő nevét viselő templom híres könyvtáráról, küllemére pedig az egész épület egy erődítményre hasonlít. A másik különleges látnivaló nem más, mint az Apokalipszis-barlang, ahol János meghallotta Isten szavát, majd ezek után megírta a Jelenések könyvét.

Mílosz

Egy vulkánkitörés igazán különlegesre formálta a sziget partvonalait, emiatt fehér vulkanikus sziklák ölelik körbe a színes homokú tengerpartot, mellette pedig tükröződik a kristálytiszta víz. Nem érdemes kihagyni Plaka falu meglátogatását és a Klyma kikötőt sem, ahol babakék színű ablakok és ajtók díszítik a lakásokat, amik igazán egyedivé és különlegességgé varázsolják a környéket.

Nyitó: Unsplash/Tânia Mousinho