Vilmos herceg és Katalin hercegné, kezükben az újszülött György herceggel

Vilmos hercegék így szakítottak a hagyományokkal György  keresztelőjén​

Kétségtelenül Vilmos herceg és felesége a brit monarchia modern arcai. Kapcsolatuk kezdete óta számos tettükkel ellentmondtak a hagyományoknak az újítás jegyében. Alábbi cikkünkben azt meséljük el, miként szakítottak a protokollal elsőszülött fiuk, György herceg keresztelőjén.


Egy korábbi cikkünkben el lehet olvasni, milyen tettükkel mentek szembe a királyi család elvárásaival a nászéjszakájukon, illetve arról a második esküvői ruháról is több információt lehet megtudni egy írásunkból, melyet Katalin hercegné az esküvője napján hordott.

A 2011-es házasságkötésük után két évvel megszületett György herceg, akinek keresztelőjét szintén nem teljesen a megszokott keretek között végezték. Első gyermeküknek egy hagyományoknak megfelelő szertartást tartottak, ám néhány változtatást eszközöltek. A legmeglepőbb újdonság az volt, hogy összesen hét keresztszülő állt mellettük.

Legtöbbjük a walesi herceg és hercegné régóta tartó barátságaiból lett kiválasztva ahelyett, hogy az előírtakhoz igazodva a királyi család tagjai közül válogattak volna. Onnan kizárólag Zara Tindall részesült a felkérésben, pedig neki sem volt hivatalos titulusa.

Ezzel szemben Vilmos herceg keresztszülei között volt egy korábbi király és egy lord is — írja a Marie Claire.

A legmeglepőbb név a listán Jamie Lowther-Pinkertoné, aki akkorra már lemondott a királyi család magántitkári posztjáról, de azt követően is heti egy napot dolgozott Vilmos herceg és Harry herceg, valamint Katalin hercegné tanácsadójaként. Ő volt talán az egyetlen olyan királyi alkalmazott, aki valóban közeli barátságot kötött a munkaadóival, ez pedig megmagyarázza, miért kérték fel a fiatal herceg keresztapjának.

Így néz ki György herceg keresztszüleinek listája:

Mr. Oliver Baker, Mrs. David Jardine-Paterson, Earl Grosvenor, Mr. Jamie Lowther-Pinkerton, The Hon Mrs Michael Samuel, Mrs. Michael Tindall (Zara) és Mr. William van Cutsem.

Nyitókép: Getty