Egy család hajóval utazik

5 izgalmas célpont, amiket kizárólag hajós utazók érhetnek el

A világon nagyon sok hely van, ahova legalább egyszer érdemes elutazni. Néhány csodálatos helyszínhez viszont kizárólag hajóval lehet eljutni, így sok világjáró kifelejti őket a listájáról. Alábbi cikkünkbe 5 ilyen célpontot írtunk össze.


1. Spitzbergák gleccserek

A Spitzberg\u00e1k gleccserek

Fotó: Unsplash/Vince Gx

Bár magához a szigetcsoporthoz repülővel is el lehet jutni, az ott töltött idő során szinte muszáj hajóra szállni. A környék legnagyobb látványosságai a magasba törő gleccserek, melyeket más úton nem lehet megközelíteni. Emellett a fókák és a bálnák legjobb eséllyel a hajók mellett bukkannak fel, így látható távolságban lehet megcsodálni őket.

2. Maddalena archipelago

A 62 elszórt szigetből álló csoport csodáit kizárólag vízen lehet bejárni. Az erődítmények és a természeti csodák megcsodálásához nagyjából egy nap is elég, de természetesen a víz tisztasága és az öblök látványa az, ami számos turistát odacsábít. Búvárfelszerelést szinte mindenhol lehet bérelni, így a hajókról kiugorva közelebb kerülhetünk a vízi élővilághoz.

3. Raja Ampat Regency

Az előző ponttól eltérően itt már 1500 apró szigetet lehet felfedezni, illetve az őket elválasztó búvárparadicsomot. A legtöbb merülő azért részesíti előnyben ezt a területet, mivel a víz langyosnak mondható, így akár kezdők számára is ideális. Emellett olyan vízi élőlényekkel lehet találkozni egy-egy felderítés során, mint például fekete manta rájákkal és tengeri csikóhalakkal.

4. Navaggio-öböl

Navagio a görögországi Zakinthosz szigetének távoli északnyugati részén található. Éppen ezért elengedhetetlen a hajóbérlés vagy a hajótúrák kihasználása. A legfőbb látványosság egy 1980-ban odavontatott hajóroncs, mely kiváló hely a fotózkodásra. A roncs felfedezése közben a tájban is bőven lehet gyönyörködni, hiszen olyan, mintha egy kincskereső mesefilm világába kerülne az ember.

5. Surin szigetek (Ko Surin Nuea)

Thaiföld környékén számos látványos szigetet találhatnak a turisták, viszont a legtöbb tele van emberekkel. Ettől elveszítik az egzotikus hangulatukat. Éppen ezért ajánlják a tapasztalt utazók a Surin szigeteket, hiszen oda kifejezetten kevesen utaznak. Ennek oka, hogy kizárólag lakóhajókkal lehet megközelíteni, ott viszont már dzsungelekkel kerített gyönyörű öblök és strandok várják a nyaralókat.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Independent