Károly walesi herceg és Harry sussexi herceg

Harry herceg nem találkozik apjával — visszautasította Károly herceg kérését

Meghan Markle és Harry herceg a napokban megérkeztek az Egyesült Királyságba, ahol a héten több napot is eltöltenek. Rezidenciájuk nincs messze családtagjaik otthonaitól, viszont semelyik rokonukkal nem terveznek találkozni. Károly herceg meghívására azonnal nemet mondtak.

A sussexi hercegi pár legutóbb II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségére utazott Angliába.

A mostani terveik szerint Markle Manchesterben, a One Young World csúcstalálkozón tartott beszéde után — ami egyébként az első nyilvános beszéde az országban, mióta férjével elköltöztek — néhány napot Németországban töltenek. Csütörtökön térnek majd vissza Harry herceg szülőföldjére egy újabb eseményre.

A herceg és felesége Windsorban található rezidenciájukon szálltak meg, a Frogmore Cottage-ban. Ez az otthonuk meglepően közel van Vilmos hercegék házához, ugyanis a cambridge-i herceg és családja nemrég odaköltöztek. Átbútorozásuk okairól egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.

Valószínűleg a két testvér nem találkozik ezen a héten, tekintve, hogy kettejük között továbbra is nagy a feszültség. Bátyja mellett Harry herceg magával a királynővel sem óhajt találkozni az elkövetkező napokban, annak ellenére, hogy őfelsége Balmoralban tartózkodik jelenleg, csakúgy, mint Károly herceg.

K\u00e1roly walesi herceg \u00e9s Harry sussexi herceg

Fotó: Getty

Harry és Vilmos hercegek édesapja a látogatásról értesülve azonnal meginvitálta kisebbik gyermekét és annak feleségét Balmoralba — a királynő nyári rezidenciájára — vendégségbe. Királyi források szerint a pár mindig szívesen látott vendég a walesi hercegnél.

„Nem ingott meg a támadások ellenére sem, amelyek úgy tűnik, egyre nagyobb erővel érkeznek. A walesi herceg megismételte meghívását Harrynek és Meghannak, és ha akarják, az egész család számára, hogy idén nyáron, amíg ő a Balmoral-birtokon lévő otthonában tartózkodik, jöjjenek el hozzá.

Úgy gondolta, hogy ez jó alkalom lenne mindenkinek, hogy számvetést készítsenek és pihenjenek, de a meghívást visszautasították"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

Ennek lehet némi köze Meghan Markle a The Cutnak adott interjújához, melyben félreérthető megjegyzéseket tett férje és apósa megromlott kapcsolatáról. A mondatait azóta helyesbítették, az esetről pedig egy korábbi cikkünkben lehet részleteket megtudni.

Nyitókép: Getty