Vilmos és Harry herceg

Vilmosék visszautasították Harry hercegék békeajánlatát

Meghan Markle és Harry herceg nemrég ünnepelték lányuk, Lilibet Diana első születésnapját. A köszöntésre békejobbként meghívták a cambridge-i hercegi párt és gyermekeiket is, ellenben ők nem jelentek meg az eseményen. Úgy tűnik, még mindig feszült a helyzet a két család között.


II. Erzsébet királynő 70. évét a trónon egy hosszú rendezvénysorozattal ünnepelték, melynek hétvégéjén Meghan Markle és Harry herceg egy születésnapi partit rendezett lányuknak, Lilibet Diana-nak. Az eseményen megjelentek Zara és Mike Tindall a gyermekeikkel, valamint Peter Philips lányai is.

A platina jubileumi ünnepségek előtt Erzsébet királynő egy privát találkozón vett részt az egyéves ünnepelttel, viszont elméletileg megtiltották a sussexi hercegnek és feleségének, hogy megörökítsék a pillanatot. Ezután nem sokkal következett a születésnapi ünnepség, melyre Vilmos herceget is meghívták családjával, de ők bizonyos okok miatt visszautasították az invitálást.

A június 4-én megrendezett partit a windsori Frogmore Cottage-ban tartották, amelynek ideje alatt már javában tartott az országos ünnepség az uralkodónő tiszteletére. Azon a napon Kate Middleton családjával együtt a cardiffi kastélyban volt programja, így valamilyen szinten megérthető a távolmaradásuk. Viszont volt másik, nyomósabb indokuk is.

Vilmos és Harry herceg az elmúlt hónapokban Whatsappon és Facetime-on keresztül újra felvették egymással a kapcsolatot, így a követőik jogosan gondolhatták, hogy elásták a csatabárdot. Ennek ellenére az idősebb testvér még mindig óvakodik a hosszabb, közös időtöltésektől. Ennek oka, hogy nem tudja, mi következhet a találkozás után — írja a Marie Claire.

A királyi család egyelőre nem kommentálta az eseményeket. A köszöntöttről egyébként friss képek is készültek, melyeket a család egy közeli barátja – Misan Harriman — készített és osztott meg.

Nyitókép: Getty