Károly király és Harry herceg

Itt a bizonyíték, hogy Károly szeretne több időt tölteni Harry gyerekeivel

A király a jelek szerint kénytelen a saját kezébe venni a dolgokat, mivel Harry herceg a folyamatos biztonsági aggályok miatt továbbra is óvakodik attól, hogy a gyerekeit az Egyesült Királyságba hozza.


A Károly király és Harry herceg közötti bonyolult kapcsolat Harry és Meghan gyermekeire, Archie hercegre és Lilibet hercegnőre is kihat, és „hatalmas lyukat hagyott Károly a szívében, hogy csak néhány röpke napot töltött velük, illetve a fontos napokon videohíváson keresztül beszéltek" − mondta egy forrás a Us Weeklynek Károly és két unokája kapcsolatáról. Azt is megjegyezte, hogy a király közel áll a walesi hercegi pár három gyermekéhez, György herceghez, Sarolta hercegnőhöz és Lajos herceghez, és hogy „ugyanilyen kapcsolatra vágyik az amerikai unokáival".

A fő ok, amiért Archie és Lili nem látogat Nagy-Britanniába, az a biztonsági problémák miatt van, mivel Harry és Meghan 2023-as Frogmore Cottage-ból való kilakoltatásuk után már nem rendelkeznek állandó lakhellyel Harry hazájában.

Ha a király annyira szeretné látni őket, megkönnyíthetné a dolgukat

− mondta a forrás.

Károly király szívesen lenne közelebb Harryhez, és szeretne olyan kapcsolatot ápolni a fiával, ami valóban működik. De ez attól függ, hogy Harry garantálja-e az apjának, hogy nem lesznek többé könyvek és kínos interjúk

− mondta Tom Quinn királyi író a Mirrornak.

Meghan \u00e9s gyermeke

Fotó: Netflix

Quinn azt is elmondta a Mirrornak, hogy a király kétségbeesésből tárgyalásokat folytat arról, hogy ellátogasson az Egyesült Államokba, hogy rendbe hozza a dolgokat Harryvel és lássa az unokáit. Kamilla királynő − aki maga is nagyon közel áll a saját unokáihoz − úgy tűnik, hogy a férjét a szorosabb kapcsolat felé tereli Archie-val és Lilivel, a hónap elején például „bátorította a kötődésük erősítésére irányuló erőfeszítéseket" azzal, hogy sürgette a királyt, hogy küldjön Lilinek egy „szívből jövő ajándékot és üdvözlőlapot" a június 4-i harmadik születésnapjára. Úgy tűnik, Harry is azon igyekszik, hogy a családja valamikor átjöjjön az Egyesült Királyságba, mivel Quinn szerint Harry egy „eldugott georgiai házra" vadászik Károly Highgrove-i birtokának közelében.

Harry rengeteg időt töltött azzal, hogy kitalálja, milyen brit bázist találhatna magának. Nincs tapasztalata arról, hogy bármi másban éljen, mint jól védett házakban, amelyek ráadásul a nyilvánosságtól is távol vannak, így ez hatalmas problémát jelent számára. Minden háznak, amit megnéz, vannak hátrányai

− mondta Quinn.

Meghan \u00e9s Archie

Fotó: Netflix

Mivel Harry nem valószínű, hogy a közeljövőben elhozza a gyerekeket az Egyesült Királyságba − azt mondta a bíróságnak a brit rendőri védelemmel kapcsolatos jogi csatározása során, hogy Archie és Lili nem „érezheti magát otthon" az Egyesült Királyságban, ha ott „nem lehet őket biztonságban tartani" −, Károly talán saját kezébe veszi a dolgokat, mondta Quinn.

Károly megbeszéléseket folytatott arról, hogy valamikor a jövőben hivatalos látogatást tesz az Egyesült Államokban, és kétségtelen, hogy ha ez megtörténik, akkor időben építkezne, hogy meglátogassa legkisebb fiát és unokáit. De még hegyeket kell leküzdeni a tervezéssel, mielőtt ez akár csak távoli lehetőséggé válna

− mondta Quinn.

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images