Meghan Markle és Harry herceg

Harry herceg és Meghan Markle örökbefogadásra adták a fejüket

Harry herceg és Meghan Markle örökbe fogadtak egy hétéves beagle-t, akit Mamma Miának neveztek el.


Sussex hercege és hercegnéje állítólag azért nem egy kölyköt fogadtak be, mert inkább egy idősebb kutyán akartak segíteni.

Mamma Miát (vagy egyszerűen csak „Miát") a virginiai Envigo tenyésztő- és kutatóüzemből mentették ki, ahol szörnyű körülmények között élt, nyolc kölyökkutyájával együtt – írja a Los Angeles Times. A hercegné a képviselője szerint hallott az Envigóról, és tenni akart valamit a négylábúakért.

Mia Virginia államból a Los Angeles megyei San Fernando Valleybe utaztak, ahol a Sussexek úgy döntöttek, hogy örökbe fogadják a kutyust.

A hercegnő személyesen hívott fel. Hívott a mobilomon, hívásazonosító nélkül, és azt mondta: „Szia Shannon, itt Meghan.” Fél órát beszélgettünk, és azt gondoltam: Megan Fox az?

– mondta Shannon Keith, a Beagle Freedom Project vezetője, aki tudta, hogy a hívó egy prominens személy volt, de azt nem tudta, hogy pontosan ki volt az.

A herceg és a hercegné visszafogottan utazott a Völgybe, és azonnal világossá vált, hogy Mia lesz az igazi.

A hercegné a kezében tartotta Miát, és azt mondta: „Örökbe fogadjuk őt. Mi nem akarunk karácsonyi kiskutyát. ... Olyanokat akarunk, amelyeken tudunk segíteni, akik már idősebbek"

– magyarázta Keith.

Sussexék régóta kutyabarátok, és már van egy másik mentett beagle-jük is, Guy, akinek már saját könyvszerződése is van. Guy mellett van még egy fekete labradorjuk is, akit Pulának hívnak.

A hercegné korábban a Mayhew állatjóléti jótékonysági szervezet védnöke is volt, és gyakran látogatott állatmenhelyeket. Arról is szót ejtett, hogy a háziállatok mennyire hasznosak lehetnek a mentális egészségünk szempontjából.

Persze nem a Sussexek az egyetlenek a királyi családban, akik imádják a kutyákat: Cambridge-éknek is van egy Orla nevű kedvencük, a királynő pedig rajong a corgikért.


Nyitókép: Getty Images

Forrás: Marie Claire