Meghan Markle, Sussex hercegnéje, Harry herceg, Sussex hercege és II. Erzsébet brit királynő a királynő fiatal vezetői díjátadó ünnepségén a Buckingham-palotában 2018. június 26-án Londonban

Így védené meg Harry herceg II. Erzsébetet

A királyi titulusukról való lemondás óta először utazott az Egyesült Királyságba Harry herceg és Meghan Markle, ahol titkos találkozót tartottak II. Erzsébettel és Károly herceggel.


Harry herceg és Meghan Markle 2020 óta először látogatott el együtt az Egyesült Királyságba a héten – útban a hollandiai Hágában megrendezett Invictus Games felé – melynek során titkos találkozót tartottak II. Erzsébet brit királynővel és Károly herceggel is. Itt megbeszélték Harry folyamatban lévő jótékonysági vállalásait, és azt, hogy az uralkodó mikor találkozhat Harry és Meghan Markle kisebbik gyerekével, Lilibettel.

Harry kedden beszélt a királynővel való találkozásáról, és többek között elmondta, nagyon jó volt találkozni a nagymamájával, aki „nagyszerű formában” volt, és megmutatta „remek humorérzékét”, írja a brit Marie Claire.

„Nagyszerű volt vele lenni. Annyira jó volt látni őt. Meghan és én is teáztunk vele – nagyon jó volt behozni az elmaradást”

– mondta Harry herceg az NBC Today műsorvezetőjének, Hoda Kotbnak.

Hozzátette, hogy igyekezett „megvédeni” nagymamáját, és tovább biztosítani, hogy a megfelelő emberek vegyék körül. Hogy ez egy általános megjegyzés, vagy egy konkrét családtagra, esetleg körülményre való utalás, nem tudni.

Bár a kapcsolatok feszültek lehetnek azóta, hogy Harry hercegék 2020 elején hivatalosan is lemondtak királyi titulusukról, úgy tűnik, hogy az uralkodóval való találkozó egy kísérlet a kapcsolatuk kibékítésére.

Harry az NBC Todaynek adott teljes interjúja a hét folyamán kerül adásba, és egy rövid promóvideóban a herceg a két gyermekével, Archie-val és Lilibettel való családi életről is beszél, valamint arról, hogyan alkalmazkodott az apasághoz.

Úgy tudni, hogy Meghan kénytelen volt kihagyni az interjút, mivel már hazatért, hogy a gyerekekkel lehessen. Az Invictus Games-re látogatás az eddigi leghosszabb időszak, amit Meghan a gyerekektől távol töltött Lilibet születése óta.

Nyitókép: Getty Images / John Stillwell - WPA Pool