Harry herceg

Eldőlt: Harry herceg egyedül érkezik Károly koronázására

Harry herceg részt vesz III. Károly király és Kamilla királynő koronázásán − jelentette be a Buckingham-palota −, de felesége, Meghan Markle otthon marad Kaliforniában két gyermekükkel, Archie herceggel és Lilibet hercegnővel.


A hír pontot tesz a hónapok óta tartó találgatásokra, hogy a pár részt vesz-e a május 6-i ceremónián. A sussexi herceg a januári tévéinterjúk szerint bocsánatot kért a családjától, de annak ellenére, hogy ki szeretne békülni az apjával és a testvérével, még nem volt érdemi találkozó közte és Károly és Vilmos között a Spare című memoár megjelenése óta − írja az Independent.

A Buckingham-palota örömmel erősíti meg, hogy Sussex hercege részt vesz a koronázási szertartáson a Westminster apátságban május 6-án. Sussex hercegnéje Kaliforniában marad Archie herceggel és Lilibet hercegnővel

− áll a királyi közleményben.

Omid Scobie, királyi író az alábbiakat tweetelte:

Úgy tudom, hogy Archie negyedik születésnapja (szintén május 6-a) is szerepet játszott a pár döntésében. Várhatóan meglehetősen gyors út lesz ez Harry herceg számára az Egyesült Királyságba, aki csak a koronázási szertartáson vesz részt a Westminster apátságban.
Meghan Markle \u00e9s Harry herceg

Fotó: Mike Coppola/Getty Images

Márciusban a herceg meglepetésszerűen hazalátogatott, hogy a londoni Legfelsőbb Bíróságon meghallgassák a Daily Mail kiadója, az Associated Newspapers ellen benyújtott keresetét, amelyet jogtalan információgyűjtés vádjával indított.

A kiadó arra törekszik, hogy véget vessen a Legfelsőbb Bíróságon azoknak a kereseteknek, amelyeket többek között Harry, Sir Elton John és Doreen Lawrence bárónő nyújtottak be a címek állítólagos jogellenes tevékenysége miatt.

Az állítólagos jogellenes cselekményeik közé tartozik, hogy magánnyomozókat béreltek fel, hogy titokban lehallgató készülékeket helyezzenek el autókban és otthonokban, és hogy magánbeszélgetéseket rögzítsenek.

A kiadó azzal vágott vissza, hogy „előre megtervezett és megrendezett kísérletnek" nevezte, hogy a Mail címeket belerángatták a telefonos lehallgatási botrányba.

Károly és Kamilla koronázását a londoni Westminster apátságban tartják, és várhatóan 2000 vendég lesz jelen rajta. Ez szöges ellentétben áll II. Erzsébet királynő 1953-as koronázásán jelenlévő 8000 vendéggel.

Károly 2022 novemberében lesz 74 éves, ezzel ő lesz a brit történelem legidősebb megkoronázott uralkodója.

Nyitókép: Karwai Tang/WireImage