Harry herceg

Harry herceget kitilthatják az Egyesült Államokból - de akkor hová mehet?

Egy baklövés miatt előfordulhat, hogy Harry herceget kitiltják Amerikából, és visszakényszerítik Nagy-Britanniába.


Donald Trump azt mondta, hogy kirúgná Harry herceget az Egyesült Államokból és egy szakértő szerint ez lehetséges, mivel nem adnak vízumot olyan külföldieknek, akiknek drogos múltjuk van.

Így hát Harry herceget könnyen kirúghatják az Egyesült Államokból a Tartalék című memoárjában leírt súlyos baklövés miatt – állítja egy szakértő.

A volt amerikai elnök, Donald Trump azt nyilatkozta, hogy„nem fogja megvédeni a sussexi herceget”, ha megnyeri a választásokat egy második ciklusra a Fehér Házban, mivel véleménye szerint Harry elárulta a királynőt, ami szerinte megbocsáthatatlan bűn. A Konzervatív Politikai Akciókonferencián tartott beszédében Trump azt mondta Harryről:

„Egyedül lenne, ha rajtam múlna.”

Harry a Tartalék című memoárjában beismerte, hogy a múltban drogokat szedett, mivel édesanyja, Diana hercegné halála után komoly mentális problémákkal küzdött. Így az Egyesült Államokban való tartózkodásához szükséges vízumával kapcsolatban komoly gondba kerülhet.

Harry a könyvben kinyilatkoztatta, hogy kokaint, marihuánát, gombát és más pszichedelikus drogokat is használt. Tavaly márciusban a Heritage Foundation emiatt egy kérelmet nyújtott be a belbiztonsági minisztériumhoz.

Mike Howell, a Heritage's Oversight Project igazgatója a kérelemben elmondta:

„Ez a kérelem közérdekű, tekintettel Harry herceg vízumának tiltott szerhasználat miatti esetleges visszavonására, valamint a herceg droghasználatával kapcsolatos további kérdésekre, és arra, hogy megfelelően átvilágították-e őt az Egyesült Államokba való belépése előtt.”

A vízumot általában megtagadják azoktól a külföldi állampolgároktól, akiknek a múltjában illegális drogfogyasztás szerepel.

A Joe Biden elnök vezette belbiztonsági minisztérium azonban elutasította a kérelmet, ami miatt a jobboldali csoport beperelte a szövetségi kormányt. A Belbiztonsági Minisztériumot képviselő John Bardo ügyvéd azzal érvelt, hogy Harry könyve nem használható fel ellene bizonyítékként.

„A könyv nem eskü alatt tett tanúvallomás vagy bizonyíték. Attól, hogy egy könyvben mondanak valamit, az még nem feltétlenül válik igazzá.”

A The Sun királyi fotósa, Arthur Edwards szerint

„Harrynek lehet, hogy vissza kell jönnie az Egyesült Királyságba, ha Trump kirúgja őt - vagy Kanadát is fontolóra veheti, mint opciót. Azonban ha egy ország kirúgja őt drogfogyasztás miatt, akkor nehéz lehet találni egy másikat, amelyik vízumot adna neki.”

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

(Mirror)