Harry herceg és Elton John

Harry herceg és Meghan Markle ezért olyan hálásak Elton Johnnak​

A világhírű énekes már régóta barátságban áll a sussexi hercegi párral, valamint Harry néhai édesanyjával, Diána hercegnével is szoros kapcsolata volt. Meghan Markle-ék nemrég nyíltan mondtak köszönetet Elton Johnnak, melyben elárulták, miért hálásak neki igazán.


Elton John barátsága Károly király egykori feleségével 1981-ben kezdődött, András herceg születésnapi partiján. Az önéletrajzi könyvében az énekes visszaemlékezett erre a pillanatra, és leírása szerint már az első tánc során metalálták a közös hangot. Természetesen az ő viszonyukban is voltak hullámvölgyek, de végül azokat is sikeresen átvészelték.

Legnagyobb összeveszésüknek Gianni Versace tragikus halála után lett vége, a gyászszertartáson pedig kettőjüket már egymást vigasztalva, összeborulva kapták lencsevégre. Elton Vilmos, illetve Harry herceggel is jó viszonyt ápol, valamint a sussexi hercegnével, Meghan Markle-el is.

Egyszer, amikor Harryéket kritizálták a magánrepülővel tett utazásuk miatt, Elton így védte meg őket:

„Harry herceg édesanyja, Diána walesi hercegné az egyik legkedvesebb barátom volt. Mélységes kötelességemnek érzem, hogy megvédjem Harryt és családját a szükségtelen sajtóérdeklődéstől, amely hozzájárult Diána korai halálához.

Nagyra becsülöm és értékelem mind Harry, mind Meghan jótékonykodás iránti elkötelezettségét, és felszólítom a sajtót, hogy hagyjon fel ezekkel a könyörtelen és valótlan merényletekkel a személyük ellen, amelyeket szinte naponta hamisan gyártanak.”

Azt is hozzátette, hogy a pár akkor éppen az ő nizzai otthonába utazott, az utat pedig maga az előadó szervezte meg. Elton John egyébként most tartja a búcsú turnéját, melynek az utolsó amerikai állomását is letudta. Azon az alkalmon meglepetésképp Harry hercegék is feltűntek egy videós üzenet formájában, és elmondták, mennyire büszkék, valamint azt, hogy köszönik azt a sokéves barátságot, melyben nekik, a gyermekeiknek, valamint Diánának is része volt.

A Marie Claire cikkében így idézték a királyi személyek szavait:

„Annyira büszkék vagyunk rád, és hálásak vagyunk, hogy láthattunk a búcsú turnédon. És köszönjük, hogy annyi évtizeden át szórakoztattál mindenkit, köszönjük, hogy olyan jó barátja voltál az anyukámnak, köszönjük, hogy a barátunk vagy, köszönjük, hogy a gyerekeink barátja vagy, köszönjük, hogy szórakoztattad az embereket szerte a világon.

Bár ez hivatalosan a visszavonulásod, de nem az utolsó fellépésed lesz, ezt mi is tudjuk. De szeretünk téged, és gratulálunk a hihetetlen karrieredhez."

Elton John évekig tartó, Goodbye Yellow Brick Road névre keresztelt turnéja jövőre Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban folytatódik.

Nyitókép: Getty