II. Erzsébet királynő Harry herceg és Meghan Markle mellett

Erzsébet királynő máshogy érez Harry és Vilmos herceg iránt — mit gondol a kilépés óta? ​

Harry herceg és Meghan Markle eltávolodása a királyi családtól nagy botrányokkal járt együtt, mely során a rokoni viszonyok is meginogtak. Vilmos herceggel azóta sem ápolnak jó kapcsolatot, a királynőnek pedig szintén meg van a véleménye. Mit gondol II. Erzsébet az unokájáról a történtek után?


Az elhíresült Oprah-interjúban a sussexi herceg és felesége nyíltan beszéltek a brit királyi család ügyeiről, valamint a kapcsolatukról Károly és Vilmos herceggel. A meghökkentő vallomások ellenére Harry herceg mindig tisztelettudóan és szeretetteljesen beszélt nagymamájáról, II. Erzsébet királynőről és többször is hangsúlyozta, hogy a legjobbat szeretné neki nyújtani.

Egy korábbi cikkünkben lehet olvasni azokról a terveiről, melyekkel meg szeretné védeni az uralkodónőt a mostani nehéz időkben, amikor is a királynő köztudottan mozgásszervi problémákkal küzd. Egy szakértő szerint II. Erzsébet minden bonyodalom ellenére imádja Harryt, aki egyike azon kevés embereknek, akikért bármit bevállalna. Ilyen közel még Vilmos herceg sem áll hozzá.

A rajongók még emlékezhetnek arra az esetre, amikor Meghan Markle férje megkérte mamáját, hogy szerepeljen az Invictus Games-t népszerűsítő vicces videóban.

„Hat évvel később egyértelmű, hogy a királynő tágabb családjának kevés olyan tagja van — ha van egyáltalán olyan —, akinek lenne elég önbizalma és humora ahhoz, hogy megkérje a királynőt, hogy vegyen részt egy ilyen mutatványban. Az, hogy Harry ezt megtette, bebizonyította mind a közte és a nagymamája közötti tiszteletet, valamint a nagymama hajlandóságát is arra, hogy egy másik oldalát mutassa meg neki a világ szeme láttára"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

A 70 éve trónon lévő uralkodónőnek vékony talajon kellett járnia, hiszen irányt kellett tartania a szimpátia és a határozottság között az eltávolodást követő bonyodalmak során. Vilmos és Harry herceg kapcsolata sokkal bonyolultabb. Korábbi pletykák szerint online felvették egymással a kapcsolatot, viszont a cambridge-i hercegi pár még mindig bizalmatlan a témával kapcsolatban.

A platina jubileumi ünnepségek alatt Harry hercegék meginvitálták Katalin hercegnét és családját a legkisebb gyermekük születésnapjára, azonban ők nem éltek a lehetőséggel. Indokaikról egy korábbi cikkünkben lehet olvasni.