Maui, Hawaii

Az év ezen szakaszában érdemes utazást szervezni a Hawaii-szigetekre

A világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja Hawaii és ez nem véletlen. Csodálatos tájak, a természet közelsége, szörfözés az óceán hullámain, a helyi kultúra megismerése, ezek mind-mind varázslatos élményt nyújtanak. De az év mely szakaszában éri meg a leginkább utazást szervezni a Hawaii-szigetcsoportokra?


Arra a kérdésre a válasz, hogy mikor érdemes Hawaiira látogatni, kicsit sem egyszerű. Az úti cél egyre népszerűbb, így kulcsfontosságú figyelembe venni a turizmus hatásait is.

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a turizmus egyszerre szerves része Hawaiinak, de egyben terhet is jelent az emberekre és az ökoszisztémára egyaránt. Csak ezen a nyáron számtalan pusztító erdőtűz söpört végig Mauin, különösen Lahaina városát, egy történelmi és kulturális szempontból jelentős helyet tizedelve meg. Így talán nem csak az a kérdés, hogy mikor látogassunk Hawaiira, hanem az is, hogy hogyan.

Mikor látogassunk a Hawaii-szigetcsoportokra?

Itt tényleg nincs olyan, hogy holtszezon. Hawaiin mindössze két évszak van: a nyár és a közeleg a nyár. Azonban a szigeteken határozottan vannak mellékszezonok, amikor a turizmus kevésbé intenzív.

Hawaii főszezonja májusban van, közvetlenül a nyári tömegek érkezése előtt; és szeptemberben, a Labor Day után, amely általában a nyári utazási szezon utolsó ünnepi hétvégéje az Egyesült Államokban. Mivel ezekben az időszakokban lelassul a turistaforgalom, így ez különösen jó alkalom arra, hogy felkeressük és támogassuk a helyi, hawaii tulajdonban lévő vállalkozásokat, például az éttermeket és kávézókat, kézműves boltokat, sőt még a szörfiskolákat is, amelyeknél évről évre csökken a forgalom.

beach umbrellas on beach shore during daytimePhoto by Pat Whelen on Unsplash

Mikor a legolcsóbb Hawaii?

Természetesen az, hogy mikor a legolcsóbb a repülőjegy Hawaiira az attól is függ, hogy honnan repülünk oda, valamint attól is, hogy a hét melyik napján szeretnénk utazni. Április vagy május, illetve szeptember vagy október gyakran a legmegfizethetőbb időpontok a hawaii járatok elcsípésére.

Laura Lindsay, a Skyscanner globális utazási trendekért felelős szakértője szerint általában a szerdai nap a legolcsóbb, amikor még mindenki az irodában vagy az iskolában van, míg a legdrágább a vasárnapi nap.

white pickup truck on roadPhoto by Cristofer Maximilian on Unsplash

Nyitókép: Unsplash

(CNTravel)