kardashian csalad

​Nekik sem sikerülhet minden – hírességek csődbe ment üzletei​

Sok színész és énekes próbálkozott már bővíteni vagyonát azzal, hogy új üzletbe fogott vagy fektetett be, viszont lehet, hogy jobban tették volna, ha a nem teszik. Mutatunk pár példát olyanokra, akiknek csődöt kellett jelenteniük másodlagos bizniszükben.


Lindsay Lohan

A Bajos csajok, az Apád-anyád idejöjjön és a Nem férek a bőrödbe filmek sztárja egy buliparadicsomot akart nyitni Mykonos szigetén. A vízparti szórakozóhelyet az MTV is felkarolta, valóságshow-t építettek a hely és dolgozói köré. A sikeres kezdés után azonban rohamos visszaesés következett, a műsor egy évad után leszerepelt, a club pedig tizenhárom hónap után lehúzta a rolót.

A Kardashian lányok

kardashian kard

Fotó: Kardashian Kard

Kourtney, Kim és Khloe innovatív pénzkeresési ötlete egy saját bankkártya-szolgáltatás, a Kardashian Kard (K-val a C-helyett, természetesen) elindítása volt, amiken természetesen az ő arcképük virított. Azonban olyan drága volt az igénylése (100 dollár, vagyis több, mint 31 ezer Ft) és annyi plusz költséget számoltak fel a használatért is, hogy kereslethiány miatt beszüntették a szolgáltatást.

Natalie Portman

Zseniális és elismert színésznő létére más üzleti ágban is szerette volna kipróbálni magát. Az ötlet jó volt, csak túl korán jött. Vegán cipőkollekciójára a mai világban lehet, hogy nagy lenne a kereslet, de 2008-ban az emberek még nem akartak érte annyit költeni, amennyiért árulta (nagyjából 200 dollár, átszámítva több mint 60 ezer Ft).

Britney Spears

Rengeteg híresség fektet éttermekbe mint második üzlet. Így volt ezzel Britney is még 2002-ben, viszont nagyon gyorsan fel kellett hagynia ezzel az elképzeléssel, és be is zárta. Ennek két oka is lehetett. Az egyik elmélet szerint szimplán nem volt elég látogatott, mások szerint viszont a Justin Timberlake-kel való szakításuk miatt nem tudott elég figyelmet szentelni vállalkozásának.

Forrás: Unilife