Hol van meleg októberben? 3 hely Európában, ahová ekkor érdemes utazni

Hol van meleg októberben? 3 hely Európában, ahová ekkor érdemes utazni

Az október az egyik legkiválóbb időpont egy hosszabb nyaraláshoz. Ilyenkor az iskolák már elkezdődnek, így a reptereken kisebb a zsúfoltság és a nyári szezon árait is jóval lejjebb viszik a vendéglátó helyek. Ráadásul számos olyan gyönyörű hely van, ahol az időjárás még ilyenkor is nekünk kedvez. Íme a kedvenc úti céljaink egy kora őszi nyaraláshoz.


Azori-szigetek, Portugália

Átlagos októberi hőmérséklet: 21 fok

Az Azori-szigetek szinte magába szívja a természetet. Itt a kirándulni, vagy a szörfölni vágyók is megtaláljak maguknak a szórakozást. A kékeszöld krátertavak, az iszapmedencék és a zöld sziklákról lezúduló vízesések elveszett világa egyfajta Izland érzést ad, ahol a szubtrópusi éghajlat egész évre napsütést hoz. São Miguel, a legnagyobb sziget a feltérképezetlen területek csendes hangulatát árasztja.

Costa Brava, Spanyolország

Átlagos októberi hőmérséklet: 21 fok

Nem, nem arról a Cosra Braváról beszélünk, amiről azt gondolod, hogy ismered és csak sokemeletes üdülőhelyekkel és olyan strandokkal találkozol, ahol szinte alig van homok. Arról a Costa Braváról beszélünk, ahol titkos öblök és aranypartok rejtőznek, és kőből kivágott középkori városok húzódnak minden domb tetején. Irány Begurba, ahol kubai stílusú kúriák és a karibi hangulatú Aiguablava strand található. Innen egy rövid autóútra felfedezhetjük Girona óvárosát és vacsorázhatunk a világ legjobb éttermében, az El Celler De Can Rocában. Ezután kinek kell Barcelona?

Szicília, Olaszország

Átlagos októberi hőmérséklet: 21 fok

Ez a sziget gyakorlatilag Olaszország része, de Szicília teljesen különálló földterület és egyben Olaszország legnagyobb területű régiója is. Környezete az ételek, az építészet és a kultúra elbűvölő egyediségét eredményezte. A csillogó partvonal sokakat vonz, míg a füstölgő vulkánok háttérként szolgálnak a sziget egyes városaihoz. A Földközi-tenger legnagyobb szigete történetesen az egyik legélelmesebb sziget. A gasztronómiában évszázados ételeket tálalnak fel a vulkanikus talajban termesztett rendkívüli összetevők felhasználásával.