portl hologram keszuleket hasznalo csalad

Videócset helyett hologramokkal beszélgethetünk ezzel az otthoni felhasználásra szánt kütyüvel

A legtöbb csúcstalálmány ötlete egy-egy sci-fi filmben volt először látható. Így van ez a hologramos videóhívással is, amit már láthattunk a Star Warsban is. Úgy fest, hogy ez a technológia lassan mindenki számára elérhető lesz egy startupnak köszönhetően.


A koronavírus világjárvány kezdete óta mindannyian gyakrabban használjuk telefonjaink és az alkalmazások videóhívásos funkcióit, hogy beszéd közben láthassuk szeretteink arcát. Az omikron megjelenésével további hónapokig lehet szükség az ilyen fajta kommunikációra, ezért dolgozik a Portl vállalkozás egy hologramkivetítő eszközön, ami megkönnyítheti a távolsági telefonhívásokat.

A Los Angeles-i székhelyű startup bejelentette új eszközét, ami az „M” nevet viseli. Ennek célja, hogy a virtuális valóság és a hologramtechnológia a háztartásainkba kerüljön anélkül, hogy VR-eszközt kellene beszereznünk — írta a Robb Report.

A készülék természetesen nem teszi lehetővé, hogy egyik helyről a másikra teleportáljon bennünket, ehelyett egy 3D-s képet küld rólunk egy másik eszközre. A fejlesztés alatt álló termék akkora, mint egy mini hűtő, és a megosztott tartalmunkat portré- vagy tájképüzemmódba is be lehet állítani rajta.

A feltalálók szerint nem csupán a telefonhívások és a kapcsolattartás jövőjét köszönthetjük találmányukban, hanem akár az online edzések és oktatások is új szakaszba léphetnek általa, valamint az NFT-knek egy új nézőpontot adhatnak.

Remélik, hogy idén már piacra dobhatják terméküket, amire már elő is lehet fizetni mindössze 100 dollár (31 ezer forint) előleg megadásával.

Nyitókép: Instagram/portlhologram