A One Hundred Shoreditch hotel egyik szobája

Nyolc új luxushotel, ahol 2022-től​ már megszállhatunk

Pompás lakosztályok, káprázatos recepciók és garantált luxus. Idén több új, ígéretes szálloda is megnyitja kapuit a világ különböző pontjain, a következő listán szereplőket pedig muszáj felírnunk a nyaralási célpontjaink közé!


1. One Hundred Shoreditch, London

A One Hundred Shoreditch hotel egyik szob\u00e1ja

Fotó: One Hundred Shoreditch

London legújabb szállodája a város egyik égköve lesz a megnyitót követően. A hálószobákban kiemelt helyet kapnak vintage berendezési darabok, de ez csupán a kezdet. A hangsúly az étkeztetési renden van. A Goddard & Gibbs brit tengeri herkentyűs étterem egész nap — etikus forrásból származó — halat szolgál majd fel a vendégek számára. Mindemellett egy borbár, egy tetőteraszon kialakított szórakozóhely és egy lobby bár is megtalálható lesz, hogy a látogatók minden igényüket kielégíthessék.

2. Cashel Palace, Írország

A 18. századi írországi birtok már hosszú ideje az egyik legfontosabb vendéglátóegység a tartományon belül. Az eredetileg a helyszínen álló szálloda 2015-ben zárt be, azóta tulajdonosváltáson és felújításokon esett át az épület. A koronavírus járvány következtében többször el kellett halasztani a hivatalos megnyitót, de remélhetőleg nemsokára megcsodálhatjuk azt a káprázatos helyszínt, ahol egykor Diana hercegné is megszállt.

3. The Fox at Oddington, Moreton-in-Marsh (Anglia)

A The Fox at Oddington \u00e9p\u00fclete

Fotó: The Fox at Oddington

A mindössze hat szobából álló vendéglátóegységet egy hagyományos fogadó emeletén építették ki. A régies, meghitt környezetben megnyíló szállodában olyan ételeket szolgálnak majd fel, amelyeket helyileg készítenek, egy közeli farmon termesztett alapanyagaiból.

4. Villa Passalacqua, Comói-tó

A Villa Passalacqua kil\u00e1t\u00e1sa

Fotó: Villa Passalacqua

Olaszországban, a Comói-tó mellett az egyik leghíresebb szálloda a Grand Hotel Tremezzo. 2022-ben ennek a helyszínnek nyílik meg testvérintézménye egy 18. századi tóparti villában. Teljes felújításon esett át a régi épület: a hozzá tartozó istállókból szobákat alakítottak ki, a mellette elterülő olajfaligetekben edzőtermet létesítenek, valamint egy szabadtéri teniszpályát és egy kertmozit is megnyitottak.

5. The Hoxton Brussels, Brüsszel

A Brüsszelben megnyíló helyszín az 1970-es éveket idézi majd, és az alapító cégcsoport márkájának az első európai kirendeltsége lesz.

6. Habitas Santa Teresa, Costa Rica

A Habitas Santa Teresa kil\u00e1t\u00e1sa

Fotó: Habitas Santa Teresa

Mi jut eszünkbe Costa Ricaról? Sokaknak a környezetbarát életmód, a szörfözés, az egzotikus finomságok ugranak be elsőre, vagy az a varázslatos kontraszt, amit az óceánparti városok és a dzsungeles belső területek idéznek elő. A szálloda megépítéséhez kizárólag helyi anyagokat használtak és az őshonos növény- és állatvilág megőrzésére törekedtek.

7. Six Senses, Crans-Montana (Svájc)

A Six Senses cégcsoport többek között üzemeltet szállodát New Yorkban, Rómában, Ausztriában és Izlandon is, de ami számunkra különleges, az az idén megnyíló, svájci Alpokban elterülő hoteljük. A síszezon megnyitásával a vendéglátóegység egy hatalmas wellnessrészleggel, valamint egy napozóterasszal kedveskedik a látogatóknak, ahonnan kilátás nyílik a sípályákra.

8. The OWO

Év végéig várnunk kell, hogy bepillantást nyerjünk ebbe az előkelő hotelbe. Az 1960-as években a védelmi minisztérium már nem használta az épületet, azóta pedig most nyílik meg először a nagyközönség előtt, ahol tizenegy étterem és bár közül lehet majd választani.


Nyitókép: One Hundred Shoreditch
Forrás:
CN Traveller