Hotel szoba ajtaja, benne a kulcs

Ezért kerüld a 6. emelet fölötti hotelszobákat

A külföldre tett látogatásunk megszervezésekor az egyik legfontosabb szempont a biztonságunk legyen. Azonban nem elég csupán egy biztonságos szállodát választanunk a nyaralásra, azt is fontos megtervezni, hogy hányadik emeleti hotelszobában szállunk meg.


Miguel Muñoz légiutas-kísérő extra tippekkel és tanácsokkal lát el minket, hogy hogyan tehetjük a lehető legbiztonságosabbá a nyaralásunkat. A stewardess, miután több száz szállodai szobában szállt már meg tudja, mely praktikák válnak be a biztonságunk érdekében.

Arról egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk, hogy a földszinti és első emeleti hotel szobák a legkevésbé biztonságos szobái egy hotelnek, mert könnyen elérhető az idegenek számára is, így a betörésekre is nagyobb esély van a szállodák ezen emeletein. Arról nem is beszélve, hogy ezek a legzajosabb szobái a hoteleknek, tehát a pihenésünk sem garantált.

De ha a biztonságunk az elsődleges szempont a hotelszobánk kiválasztásakor, akkor a 6. emelettől felfelé lévő szobákat is érdemes kerülnünk. Ennek oka pedig igen egyszerű: a tűzvédelem.

„Ha a hatodik emeleten vagy az alatt szállunk meg, akkor nagyobb biztonságban lehetünk, ugyanis tűz esetén innen könnyebben elérhetők a tűzoltólétrák”

– magyarázta a szakértő.

Nyitókép: Shutterstock

(Express)