II. Erzsébet királynő

A királynő szokatlan módon üdvözli vendégeit jubileumi ünnepségén

A II. Erzsébet királynő 70 éves uralkodását ünneplő rendezvénysorozat az uralkodónő megjelenésével és köszöntésével kezdődik, mely egy kicsit eltér az eddig megszokottaktól. Az ünnepélyen a család többi tagja is megjelenik, valamint több koncert és program is látogatható lesz.


A Trooping of the Colour színpompás felvonulás már 260 éve jelzi a brit uralkodó hivatalos születésnapját. Ez a program jelzi idén is a négynapos rendezvénysorozat kezdetét, melyet kifejezetten a királynő ünneplésére tartanak az Egyesült Királyság területén. A menetet hagyomány szerint az ünnepelt nyitja meg egy erkélyen történő köszöntéssel, idén pedig ebből kettő is lesz.

A Buckingham-palota erkélyéről integet majd a királynő Eduárd kenti herceg társaságában. 2019-óta ez lesz az első ilyen felvonulás, mivel a korábbi három alkalommal csak a Windsori kastélyban tartottak egy kisebb változatot a világjárvány miatt. A királynő időszakos mozgásproblémái miatt idén nem hintóval halad majd a Horse Guards Parade-ra a felvonulás közben.

Helyette Károly herceg a Whitehall-palotába tiszteleg majd, a királynő uralkodása alatt először, aki pedig még egyszer az erkélyre megy megtekinteni a tömeget.

A hatalmas ünnepélyen rengeteg program és koncert lesz megtekinthető, a résztvevő zenekarokról és világsztárokról pedig egy korábbi cikkünkben lehet olvasni. Többek között a Queen is színpadra lép Adam Lamberttel az élén.

Vilmos herceg és Anna királyi hercegnő mindketten lóháton a tömeghez közel állnak majd. Királyi tudósítok azt is megerősítették, hogy Harry herceg és felesége, Meghan Markle is részt vesznek a négynapos hosszúhétvégén, valamint a királynő unokái is fontos feladatban részesülhetnek.

Mellettük természetesen Kate Middleton és a cambridge-i hercegi gyermekek együtt jelennek meg a többi rokonnal, a három fiatal pedig elképzelhető, hogy közösen lépnek majd fel az erkélyre először. Bár a Buckingham-palota csak aznap jelenti be, a királynőnek mégis eltökélt célja, hogy részt vegyen a pénteki Trooping the Colouron és a hálaadó istentiszteleten a Szent Pál-székesegyházban.

Nyitókép: Getty

Forrás: Vanity Fair