II. Erzsébet királynő piros ruhában

II. Erzsébet királynő így mentette meg Snoop Dogg karrierjét

Talán Snoop Dogg és II. Erzsébet királynő neve szürreálisan hangzik egymás mellett, mégis van egy pont az életükben, amikor kettejük útjai keresztezték egymást. Úgy tűnik, a rapper jól áll az idős hölgyeknél: a királynőn kívül Martha Stewarttal is nagyon jóban van, sőt még közös műsoruk is van. Lássuk az esetet!


1994-ben az angliai bulvárlapok azt követelték, hogy utasítsák ki az amerikai zenészt az ország területéről, amikor éppen új albumát népszerűsítette egy ottani turnéval. Ennek az volt az oka, hogy akkoriban Snoop Doggot Kaliforniában első- és másodfokú gyilkossági vádakkal perelték. Az ügyben végül ártatlannak ítélte meg a bíróság.

A közfelháborodás közepén szólalt fel a királynő, aki kiállt a hiphop ikon mellett, és azt mondta, hogy Angliában nem követett el semmilyen bűncselekményt, így nem utasítja ki őt. Az uralkodónő szava sokat jelentett, ugyanis így a rapper szabadon folytathatta koncertjeit az országon belül.

Snoop Dogg azóta is nagyon hálás a királynő jóindulatáért, és mindenhol azt hangsúlyozza, hogy az embereknek világszerte le kellene térdelniük, ha Őfelsége beszédet tart. Mindemellett a nagyszájú rapper szerint a döntésben a királynő unokái, Vilmos és Harry hercegek is nagy szerepet játszhattak.

„Ez Harry és Vilmos nagymamája, érted? Gondolod, hogy nem voltak ott, és nem mondták, hogy »Nagyi, kérlek, engedd be! Imádjuk a zenéjét«”

— olvashatjuk a Marie Claire írásában a rapper szavait.


Nyitókép: Instagram/hermajesty_thequeen