Károly walesi herceg, II. Erzsébet brit uralkodó, Vilmos cambridge-i herceg és Katalin cambridge-i hercegné

Vilmos hercegék Windsorba költözhetnek, hogy közelebb legyenek a királynőhöz

Vilmos herceg és Katalain hercegné három gyermekükkel jelenleg norfolki rezidenciájuk, Anmer Hall és a londoni Kensington-palota között ingáznak.

A Sun értesülései szerint Cambridge hercege és hercegnéje azt fontolgatja, hogy Windsorba költözik, hogy közelebb legyenek II. Erzsébet brit királynőhöz.

A királyi pár állítólag több királyi kúriát is kinézett magának a környéken, miután az uralkodó nemrégiben egészségügyi gondokkal küzdött. II. Erzsébet napirendjét állítólag felülvizsgálják, mivel azt tanácsolták, hogy belátható időn belül csak „könnyű feladatokat" vállaljon.

Miután kiderült, hogy kedvenc balmorali nyaralójába kerekesszékkel használható liftet szereltek be, és az elmúlt hat hónapban nem tudta sétáltatni közkedvelt corgiját, az uralkodó számos hivatalos kötelezettségtől elzárkózott - de "eltökélten" részt vett férje, Fülöp herceg múlt heti gyászszertartásán.

Egy forrás nemrég a Daily Mailnek ezt nyilatkozta:

„A királynő még mindig olyan éber, talpraesett és érdeklődő, mint valaha, de fizikailag már nem olyan erős, mint régen, ami teljesen érthető egy ilyen korú nő esetében.”

II. Erzsébet mostanra elhagyta a Buckingham-palotát, végleg a windsori kastélyba költözött, és úgy tűnik, hogy Vilmosék is követik a példáját.

A lap szerint a Frogmore-házat és az Adelaide Cottage-ot is fontolóra vették jövőbeni otthonként, és, bár András herceg királyi palotáját is fontolóra vették, utóbbinak nem áll szándékában elmenni onnan.

Egy forrás a Sunnak nyilatkozva elmondta, hogy egyre inkább erősödik Vilmosék igénye, hogy Windsorba költözzenek.

„András sok időt tölt a királynővel. A szomszédban lakik, és mindig ott van neki. A Covid-zárlat alatt a család örült, hogy András mindig kéznél volt.”

Vilmos és Katalin hercegné állítólag a környékbeli iskolákat is megnézik, és nem ez az első eset, hogy bennfentesek a pár Windsorba költözéséről spekulálnak.

Januárban Kate Nicholl királyi szakértő azt mondta az OK! magazinnak, hogy sem Vilmos, sem Katalin soha nem volt londoni ember, és soha nem élvezték a város káoszát. Bár a Kensington-palotában lévő otthonuk rendkívül biztonságos, gyakran érezték úgy, hogy „figyelik” őket, és hogy hiányzik a magánéletük.

Minél idősebbek lettek a gyerekeik, annál nyilvánvalóbbá vált ez. Imádnak Anmerben lenni. De szükségük van egy olyan bázisra, amely közel van a fővároshoz, hogy könnyen visszatérhessenek nyilvános eseményekre és rendezvényekre. Windsor ideálisnak tűnik.

A palota nem nyilatkozott az ügyben.

Nyitókép: Getty Images / Stefan Wermuth - WPA Pool