Férfi iPad 5 Air-t tart a kezében

iPad Air 4 vs iPad Air 5 - Melyiket éri meg jobban venned?

Ha már elhatároztad, hogy egy Apple iPadet szerzel be, biztosan az ár-érték arányban a legjobbat szeretnéd a kezedben tartani. Másrészt, ha régóta becsben tartott iPad Air 4-ed akarod újabbra cserélni, kézenfekvő, hogy tudni akarod, megéri-e. Akárhogy is, ebben a cikkben választ találsz, segítségképp összehasonlítjuk az iPad Air 4 és iPad Air 5 modelleket.


A jól bevált dolgok nem változtak

A már megszokott és szeretett iPad design a 4 és 5 esetében is szinte azonos, ezen a téren nincs nagy újítás a modellekben. Ugyanez a helyzet a 10,9”-os és 2360x1640 pixeles, ujjlenyomat-rezisztens kijelzővel is, valamint a már így is erős akkumulátorral. Már az iPad Air 4 esetében is imádtuk az akár 10 órás (folyamatos netezésnél 9 órás) üzemidőt, ez az iPad Air 5-nél is így van.

Természetesen az olyan hasznos és mára szinte kötelező elemek is maradtak, mint a face ID, valamint a 64 GB-os tárhely sem változott.

iPad Air 5

Miben tud akkor többet az iPad Air 5, mint az iPad Air 4?

Nem is kérdés, hogy az iPad Air 5 tervezésekor inkább a teljesítmény fokozását tartották szem előtt. Az új modell M1 processzort és 5G technológiát kapott. Az eddig megszokott USB C-port ugyan maradt, de lényegesen gyorsabb lett, amiért képek vagy nagy fájlok küldésekor biztosan hálás leszel.

A kamera tekintetében is jobb lett az új iPad Air 5. Bár a hátulsó kamera megmaradt 12 megapixelesnek, a 4-es modell 7 megapixeles elülső kamerája az 5 esetében már 12 megapixeles, ráadásul kétszeres zoom funkciót is kapott. A Face Time rajongói érthető módon külön örülnek ennek a hírnek, de számos más alkalmat is el tudunk képzelni, amikor jól jön a felturbózott selfie kamera.

Mikor éri meg tehát az iPad Air 5-re váltanod vagy újként beruháznod?

Az alapvető kérdés az, hogy mire használnád a készüléket. Ha főként tartalomfogyasztásra, kommunikációra keresel iPadet, akkor a gyorsabb teljesítmény, jobb kamera és 5G miatt megéri nagyobb összeget áldoznod rá. Másrészt, ha inkább “csak” az iPad alapvető funkcióit használnád ki, az iPad Air 4-gyel sem lesz okod panaszra!

(x)