balmoral hotel edinburgh

Ebben a gyönyörű lakosztályban fejezte be a Harry Potter utolsó kötetét J. K. Rowling

Számtalan fontos történelmi pillanatot átélt már ez a gyönyörű viktoriánus skót szálloda, ám az utóbbi években a Harry Potter rajongók zarándokhelyévé vált, itt dőlt el ugyanis a könyvsorozat vége, itt fejezte be J. K. Rowling az utolsó kötetet. Ennek emlékére a szóban forgó lakosztályt az írónő után nevezték el, ahol bárki megszállhat és meríthet a hely kreatív energiáiból.


A The Balmoral nemcsak csodálatos elhelyezkedéséről híres, de az utóbbi években arról is, hogy J. K. Rowling itt fejezte be a Harry Potter-sorozat legutolsó kötetét, a Halál ereklyéit 2007. január 11-én. Az írónő korábbi lakosztálya azóta is foglalható, s a tulajdonosok át is nevezték a történelmi pillanat hatására.

A gyönyörű, viktoriánus stílusban épült Balmoral hotel már önmaga is történelmi emlék, a szoba lakói azonban minden felszereltsége és bája mellett valószínűleg inkább Harry Potter iránti rajongásukból szállnak meg itt: J. K. Rowling a fontos pillanatot egy aláírt üzenetben is megörökítette egykori lakosztályában, s reméljük, a kreatív energiáiból is lengedezik még valami a falak között.

Nyitókép: Shutterstock