Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis így utasította csöndre a neki tapsoló közönséget az Oscaron​

Az idén 64 éves Jamie Lee Curtist idén először nevezték Oscar-díjra, melyet azonnal meg is nyert. A beszédében többek között szüleinek mondott köszönetet, illetve néhány szakmai segítőjének. Előtte viszont el kellett csöndesítenie a tapsoló közönséget, amit egy nagyon szokatlan módon tett meg.


Curtis a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben betöltött szerepéért az előző hónapban már a Screen Actors Guild díját is hazavihette. Most az Oscar-díjátadón olyan híres színészekkel versenyzett a győzelemért, mint például Angela Bassett (Fekete Párduc 2), Hong Chau (A bálna) és Kerry Condon (A sziget szellemei).

A legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrot Ariana DeBose és Troy Kotsur adták át. Utóbbi jelnyelven közvetített. Végül Curtist szólították színpadra. Közvetlenül előtte Ke Huy Quan — aki szintén a Minden, mindenhol, mindenkorban játszott — a legjobb férfi mellékszereplőnek járó trófeát nyerte el.

A színésznő köszönőbeszédében kezdésképp kitért híres szüleire, akiknek köszönetet mondott és elismerte a munkájukat. Apja, Tony Curtis íróként vált népszerűvé, míg anyja — Janet Leigh — színésznőként volt elismert személy.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, milyen sokáig tartott a leghosszabb köszönőbeszéd az Oscar-gála történelmében. Ez ma már nem lenne kivitelezhető, hiszen a műsoridő megtartásáért a díjazottak csupán 45 másodpercet kapnak elmondani a monológjukat. Ezt Curtis meg is említette, miután csendre intette a tapsoló közönséget. A humoros megszólalással persze senkit sem haragított magára, hiszen ő csak „jól akarja csinálni, mert ő egy jó lány."

Itt meghallgathatod Jamie Lee Curtis köszönőbeszédét:

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent