A Jóbarátok szereplői

Matthew Perry szívhez szóló ajándékot lopott a Jóbarátok díszletéből — ki kapta?​

Már 18 éve, hogy a Jóbarátok szereplői végleg elhagyták az albérletet. Szerencsére viszont nem csak a karaktereknek, hanem azok megformálóinak is van mesélnivalójuk. Most kiderült, milyen szívhez szóló ajándékot lopott Matthew Perry az egyik kollégájának.


Mint számos sorozat- vagy filmsztár, a Jóbarátok színészei közül is többen loptak el kisebb-nagyobb forgatási kellékeket. Korábban például fény derült arra, hogy a Joeyt megformáló színész, Matt LeBlanc, az ikonikus csocsóasztalból tulajdonította el azt a labdát, mellyel Chandlerrel — Matthew Perry — folyamatosan játszottak.

Perry az utolsó napok egyikén egy megható búcsúajándékot akart adni kolléganőjének, Lisa Kudrownak, ehhez pedig egy több évre visszanyúló emléket hozott felszínre. A színésznő egy Jimmy Kimmelnek adott interjúban elmesélte az átadás történetét, valamint a hozzá fűződő háttérsztorit is.

Még a sorozat futásának közepe táján volt egy jelenet, melyben Phoebenek ki kellett rohannia a szobából. Ehhez hozzá kellett fűznie egy mozdulatsort, ahol a csuklóján lévő karórára pillant, így az időre foghatja a sietségét. A jelenet közben viszont kiderült, hogy nem volt rajta óra.

Ekkor a pulton lévő sütisdobozra pillantott, melynek óra alakja volt. A forgatások alatt ekkor a színésztársa megszólalt, hogy a dobozra mutatva utalt az időre. A jelenet annyira humorosnak hatott évekkel később is, hogy Perry a nosztalgia jegyében ellopta a kelléket Kudrownak

A Marie Claire cikkéből kiderült, hogy a színésznő házában azóta is előkelő helyet foglal el a kedves ajándéktárgy, bár az átadáskor nagyon meglepődött és nem tudta, mit kezdjen a lopás gondolatával. Tudni illik, a stúdió dolgozóinak kocsiját mindig átkutatták távozáskor, ez alól pedig Kudrow sem képezett kivételt. A Kimmelnek adott interjúban így írta le akkori érzéseit:

„Azt hiszem, az első dolog, amit kérdeztem, az volt, hogy »Ez nagyon szép. Kaptál rá engedélyt?« ”

Nyitókép: Getty