Kate Moss és Johnny Depp

Kate Moss vallomása pontot tehet a Heard és Depp közti perre​

Az Amber Heard és Johnny Depp közti rágalmazási per elérkezett az utolsó hetéhez, melyen a leglényegesebb tanú Depp volt párja, Kate Moss volt. Vallomásában helyére igazított minden kétséges tényezőt, így a tárgyalás követői szinte biztosak lehetnek a bíróság jövőbeli döntésében


Amber Heard egy korábbi vallomásában említette meg Depp egykori szerelmének nevét, mellé pedig egy olyan történetet mesélt el, melynek hallatán a bíróság joggal dönthetett volna a színésznő javára. A sztori hitelesítéséhez Moss-t is behívták elmondani az ő nézőpontját, elbeszélése azonban köszönőviszonyban sem volt a korábban hallottakkal.

Heard azt mondta, hogy emlékszik egy esetre, amikor Depp szándékosan lelökte Mosst a lépcsőn. A modell megerősítette a történet azon részét, hogy valóban elesett akkoriban és tényleg sikított, ellenben egykori szerelmének semmi köze nem volt a történtekhez.

„Volt egy esés. Ahogy kiléptem a szobából, lecsúsztam a lépcsőn, és megsérült a hátam. Sikítottam, mert nem tudtam, mi történt velem, valamint a hátam is fájt. Depp visszarohant, hogy segítsen nekem, és bevitt a szobámba és orvosi ellátást szerzett. Soha nem lökött meg, nem rúgott meg, és nem dobott le semmilyen lépcsőn"

— olvashatjuk a vallomás szavait a The Washington Post cikkében.

Depp úgy nyilatkozott az esetről, hogy perbéli ellenfele csupán hallott egy esetről, melyet boldogan formált át a saját javára. Emellett azt a korábbi állítást is elutasította, hogy Hearddel való kapcsolatuk során valamikor tíz MDMA-tablettát vett be — hiszen meglátása szerint attól meghalt volna —, valamint a nő vodkásüveg dobálása is újra szóba került, melynek következtében a férfi elvesztette az ujjának egy darabját.

Végezetül a színész volt felesége vallomásait „szörnyűnek, nevetségesnek, megalázónak, fájdalmasnak, vadnak, elképzelhetetlenül brutálisnak, kegyetlennek és hamisnak” titulálta.

Mindezek mellett a TMZ weboldal munkatársát is behívták, aki egy bizonyos fotó és videó megjelenéséért felelős, melyeken Heard egy lila folttal az arcán ül be egy autóba, miután 2016-ban ideiglenes távoltartási végzést igényelt akkori férje ellen. Az oldal vezetői végül nem engedték tanúskodni az újságírót, hiszen úgy vélik, védeniük kell a sajtószemélyek személyazonosságát. Egy digitális törvényszéki szakértőt invitáltak meg ezt követően a tárgylásra, hogy megítélje a felvételek hitelességét.

Meglátásai alapján a fotókat valószínűleg lefuttatták egy képszerkesztő programon, bár azt nem tudta határozottan kijelenteni, hogy meg is változtatták őket.

Nyitókép: Getty