Victoria belső kikötője

5 kihagyhatatlan látnivaló, ami miatt érdemes Kanadába látogatni

Kanada az az észak-amerikai ország, amiről először talán mindenkinek a kanadai szalonna, a jégkorong, a juharszirup és a területen kóborló jávorszarvasok jutnak eszébe. Ha még nem jártál Kanadában, vagy éppen tervezgeted az utat, biztos kíváncsi vagy, milyen turisztikai látványosságokat érdemes mindenképpen útba ejtened. Segítünk, hogy úgy érezd magad ottléted során, mint egy igazi kanadai: összegyűjtöttük Kanada öt legjobb turisztikai látványosságát.


​1. Niagara-vízesés

Egyetlen kanadai utazás sem teljes a Niagara-vízesés meglátogatása nélkül. Néhány évszázada az emberek csónakokon, hordókon vagy más vízi járműveken ülve próbáltak dacolni a vízeséssel. A kockázatvállalók szívesen lógnak kötélen a vízesések közelében, hogy még izgalmasabb élményben legyen részük.

Ha családbarát kalandot szeretnél, tegyetek egy békés sétát a vízesés körül kora reggel a Clifton Hill közelében, ahol parkolási lehetőség is rendelkezésre áll. A tetőre érve felszállhattok a Niagara Skywheelre, amiről káprázatos kilátás nyílik a Niagara-vízesésre. De a közelben egyéb látnivalók is találhatók, mint például a Dinosaur Adventure Golf, a Movieland viaszmúzeum és a Niagara Speedway.

​2. Jegesmedvék megfigyelése Churchillben, Manitobában

Utazz az őszi időszakban a manitobai Churchillbe, hogy megnézd a jegesmedvék vándorlását. Mindenképp öltözz melegen, rétegesen, mivel nagyon hideg lesz! Ilyenkor a jegesmedvék a környező szárazföldről a Hudson-öböl körüli jégszerkezetekre vándorolnak. A legjobb időpont a látogatásra október vagy november, mivel a jegesmedvék megvárják, hogy a Hudson-öböl jege befagyjon, mielőtt átkelnek.

​3. Nemzeti Művészeti Központ

A Nemzeti Művészeti Központ 1966-ban keletkezett, és 2017 és 2018 között felújították. Itt belehallgathatsz különböző koncertekbe kanadai és más nemzetközi előadóktól. A National Arts Center Orchestra a világ egyik legelismertebb klasszikus zenekara, amit nem érdemes kihagyni!

​4. Victoria belső kikötője

Különösen a tavaszi és nyári hónapokban Victoria belső kikötője kristálytiszta kék színfolt, amelyet a mólón hajók, valamint különböző vásárlási és étkezési lehetőségek vesznek körül. Az utcai előadók is szívesen jönnek ide, hogy kihasználják a turisták forgalmát, így a kikötő melletti séta során sem fogsz unatkozni.

Az Empress Hotel Victoria belső kikötőjének közelében található. Ez a szálloda régebben a Kanadába látogató királyi családoknak adott otthont. Napjainkban a hotelben díszes teaesteket tartanak, ami az idelátogató turisták egyik védjegyévé vált.

​5. Whistler Blackcomb síközpont

Ha még sosem voltál síelni, akkor irány Whistler Blackcomb síközpont! Miközben Whistler havas lejtőin siklasz lefelé, ugyanazt a terepet élvezheted, mint amit a profi olimpikonok használtak a 2010-es téli olimpiai játékok alatt. Egyéb fantasztikus lehetőségek közé tartozik a hegyi kerékpározás és a golfozás nyáron, amikor nincs hó.

A közelben szállodák és éttermek találhatók, így a Whistler Ski Resortot tökéletes nyaralási célpont. Pihenj a közeli szállodák egyikében, élvezd a kanadai specialitásokat a helyi éttermekben, majd mozogd le a finom ételeket!

Forrás: TravelDailyNews International

Nyitókép: Unsplash