egy nő mosolyogva ül az autóban ajándékok mellett

Ezzel a 4 tippel már most megkönnyítheted az ünnepi előkészületeket

Az ünnepi szezon már a nyakunkon van, lehet, hogy már érzed is magadon az ebből fakadó enyhe nyomást.


Egy kis extra felkészültség azonban segíthet nem csak túlélni, de örömtelien megélni a előkészületeket. Vizualizáld a képet: ott vagy az ünnepi partin, bort kortyolgatsz, és egyetlen stresszes tennivaló sem jár a fejedben. A titok? Előzetes tervezés és sziklaszilárd szervezés. Kövesd a tanácsainkat, és nem lesz baj!

​1. Vásárolj a Black Fridayen és a Cyber Mondayen!

Itt az ideje, hogy előre feltöltsd a kosarad − de nem ajándékokkal. Nem, most az ünnepi kellékekről beszélünk, amelyeket jellemzően az utolsó pillanatban, sietve és drágán vásárolsz meg. Olyan dolgokat mint a csomagolópapír, az ünnepi témájú szalvéták és a több üveg bor. Más szóval: töltsd fel az ajándékcsomagoló állomásod a tervezettnél korábban, hogy amikor eljön a csomagolás ideje, már minden alapvető kellék kéznél legyen. A karácsonyi dekor elemeket, és extra sütis dobozokat is érdemes ilyenkor beszerezni!

​2. Vezess be pontozási rendszert, hogy jobban felosszátok a feladatokat!

Senki sem akar az egyetlen családtag lenni, aki előkészíti az ételeket, vagy aki az utolsó rokon távozása után elmosogatja az összes edényt. Ezért ajánljuk ezt a zseniális megközelítést, amely egy pontrendszerre támaszkodik, hogy az ünnepi asztal körül ülő család minden tagja kivegye a részét a munkából.

f\u00e1radt n\u0151 a s\u00fct\u0151 mellett

Fotó: Shutterstock

A Google Sheets segítségével a különböző feladatokhoz − például az uzsonnás tálca kihelyezéséhez vagy a krumplipüréhez szükséges krumpli meghámozása − 1-től 3-ig terjedő nehézségi fokozattal pontokat rendelhetsz. Minden családtag választhat feladatot, de azzal a kikötéssel, hogy a munkaterhelésnek összesen ugyanannyi pontot kell elérnie. Ez biztos módja annak, hogy ne neked kelljen a halászlével, a pitével és a mosogatással is foglalkoznod, miközben a párodnak csak a bort kell kiöntenie.

​3. Vásárolj ajándékokat ömlesztve!

Ez a figyelmesség előtérbe helyezésének szezonja, de ha szorít az idő, gyakran ez az első dolog, amit az utolsó pillanatra hagysz. Ezért ajánljuk azt a tippet, hogy vásárolj nagy tételben, figyelmesen átgondolt ajándékokat. Ez lehet egy kedves és vicces könyv a gyerekeknek vagy a kedvenc illatos gyertyád. Ez nem az extravaganciáról szól, hanem arról, hogy készenlétben legyenek ezek a „gondoltam rád" kedvességek, hogy amikor az utolsó pillanatban szükség van plusz egy ajándékra, vagy egy barátod beugrik, ne maradj üres kézzel.

​4. Készíts listát a számodra fontos dolgokról!

Senki sem tud mindent elvégezni az ünnepi teendők listáján. Hogy ne érezd úgy, hogy nem jutottál el a számodra legfontosabb dolgokhoz, ülj le most, és készíts listát a prioritásaidról, legyen szó akár a karácsonyi zenehallgatásról, akár a céges karácsonyi parti megrendezéséről. Így tudni fogod, melyiket kell már most beütemezned, és melyek azok, amelyeket nyugodtan elengedhetsz.


Forrás: Pure Wow

Nyitókép: Shutterstock