Egy karácsonyi vásárban forró csokit ivó család

Ezek szerintünk 2022 legszebb karácsonyi vásárai a közelünkben

Karácsonyi vásárok közül nehéz kedvencet választani, ugyanis mindegyik hangulatos, és egyaránt tökéletes ünnepi hangulatot nyújtanak. Mi most, 2022-ben mégis megpróbáltuk kiválasztani a szerintünk legszebbeket, a továbbiakban pedig ezekről lehet részleteket olvasni.


Budapest

Listánkról természetesen nem hiányozhat egy Budapesten található vásár sem. A Szent István-bazilika előtti téren idén egy 12 méteres karácsonyfa, egy jégpálya, valamint számos kézműves és árus is várja a közönséget. Nem véletlen, hogy ez a rendezvény a közelmúltban két alkalommal is elnyerte az Európa legjobb karácsonyi vásárjának járó címet.

Kifejezetten sötétedéskor érdemes odalátogatni, hiszen minden nap 17:30-tól egy fényjáték tűnik fel a bazilika homlokzatán, melyet mindenkinek érdemes legalább egyszer végignézni.

Bécs

A bécsi nagy karácsonyi vásár talán az egyik legnépszerűbb ünnepi turista látványosság Európában, viszont a lélegzetelállító élménnyel együtt jár a hatalmas tömeg is. Sajnos a sok ember képes elrontani az élményt, így érdemes valami kisebb vásárt keresni, erre pedig szintén van lehetőség Bécsben.

A helyiek legtöbbször inkább a Belvedere kastélyban megrendezésre kerülő vásárba látogatnak, ahol egy 18. századi környezetben sétálgatva igazi karácsonyi mesében érezhetik magukat az emberek, közben pedig forró csokit vagy forralt bort kóstolhatnak más ünnepi finomságok mellett.

Heidelberg

Németországban nagyjából 2500 karácsonyi vásár van minden esztendőben, viszont a legjobb hangulatért Heidelberg városába célszerű elutazni. A tájképben egy gyönyörű folyó és egy erdő teszi meséssé a környezetet, a programokra pedig az óváros hangulatos utcácskáiban kerül sor. Ott a látogatók kedvükre jégkorizhatnak a kialakított pályákon, illetve az árusok sorait végigkémlelve igazi kézműves csodákra bukkanhatnak.

Tallinn

A történelmi hagyományhoz méltón idén is egy óriási karácsonyfa áll majd a tallinni városháza terén. Ehhez a szokáshoz már nagyjából hat évszázada ragaszkodnak a helybéliek, az idei fa pedig a 15 méteres magasságot is eléri. Fő látványosságként a kisgyermekes családok meglátogathatják a Mikulást, akinek a vásárban alakították ki az aktuális, varázslatos kis rezidenciáját.

Nyitókép: Shutterstock