Károly király, valamint Vilmos és Harry herceg

Az uralkodó szava szent: Károly király eltökélte, hogy kibékíti fiait​

A Vilmos és Harry herceg közötti szakadék az évek múlásával egyre nagyobb lett, amit talán édesapjuknak, III. Károly királynak volt a legnehezebb átélni. Uralkodóvá válása után viszont eltökélt céljának tűzte ki, hogy fiait kibékítse, ezt a törekvését pedig semmi nem gátolhatja.


Harry herceg és Meghan Markle 2020-as távozása óta a walesi hercegi pár nem igazán tartotta a kapcsolatot a másik családi ággal. Viszonyuk folyamatosan romlott a sussexiek interjúit és média megjelenéseit követően.

II. Erzsébet királynő halála után viszont Katalin hercegné és férje egy kedves gesztust tettek Markle-éknek azzal, hogy felkérték őket egy közös windsori sétára. Bár sokan a békülés lehetőségét látták abban ebben, a királyi szakértők szerint továbbra sem egyértelmű, hogy jóban lesznek-e a jövőben.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, mi mindent jelenthetett Vilmos hercegék gesztusa, valamint arról is írtunk már, hogy mit érezhetett Harry herceg elhidegült testvérét látva nagymamája temetésén.

Egy szakértő elmondása szerint az új uralkodó nem fogja hagyni, hogy gyermekei továbbra is rossz kapcsolatot ápoljanak. Számára fontos, hogy trónra kerülése után a családja összetartva nyújtson neki támogatást, ezért pedig cselekedni is készen áll.

Duncan Larcombe elmondta, hogy Károly az uralkodói beszédében a sussexi herceg és hercegné említésével egyértelműen kifejezte gondolatait.

Vilmos \u00e9s Harry herceg

Fotó: Getty

„Károly király jelezte, hogy eltökélt szándéka, hogy betömje a fiai közötti szakadékot. A beszéd egy nagyon alaposan átgondolt és tökéletesen kivitelezett olajág volt egy olyan személytől, aki őszintén szólva nemcsak az édesanyját temette, hanem Károly herceget is. Az az apa, akit Harry ismert, szinte már nem is létezik, megváltozott"

— olvashatjuk Larcombe véleményét a Marie Claire cikkében.

A nyilvános beszédben megemlíteni Harry herceget és Markle-t — úgy, hogy más neve nem igazán merült fel a szövegkörnyezetben — egy szándékos és stratégiai kísérlet lehetett, mellyel III. Károlya király kinyilvánította gondolatait fiatalabb gyermekéről. Ezáltal elképzelhető, hogy Vilmos herceget is jobb belátásra bírhatja.