Katalin hercegné

Katalin történelmi jelentőségű címet kapott Károlytól Lajos születésnapján

Miközben legkisebb fia, Lajos herceg most ünnepelte hatodik születésnapját, Katalin hercegné (aki jelenleg rákdiagnózisa miatt orvosi kezelés alatt áll) saját meglepetést kapott apósától, Károly királytól.


A People szerint a 75 éves uralkodó Katalin hercegnét a Becsületrend királyi társává avatta. Ez azonban nem akármilyen királyi cím, hanem történelmi elsőség a hercegné számára. Az outlet szerint a walesi hercegné az első királyi társ, akit erre a pozícióra kineveztek.

Mint a királyi család hivatalos honlapján olvasható, a Becsületbeli Társ (amelyet V. György király alapított 1917-ben) egy olyan nevezetes kitüntetés, amely a „hosszú időn át tartó kormányzati tevékenység mellett a művészetekhez, a tudományhoz és az orvostudományhoz való hozzájárulást" ismeri el a díjazottaknak.

Egyszerre csak 65 tagot vehetnek fel, és a listán olyan nagy nevek szerepelnek, mint David Attenborough, Elton John, Anna Wintour, Judi Dench és Maggie Smith.

K\u00e1roly kir\u00e1ly

Fotó: Profimedia

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy Katalin hercegné új megtisztelő címet kapott Károly királytól. A 42 éves uralkodónőt 2022 szeptemberében apósa az Ír Gárda új ezredesévé nevezte ki. És ha ez nem lenne elég, a hercegné a férjétől, Vilmos hercegtől örökölte a címet.

A néhai II. Erzsébet királynő 2011-ben nevezte ki unokáját az Ír Gárda ezredesévé, két hónappal azelőtt, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné a Westminster-apátságban összekötötte az életét. Az esküvőjük napján a herceg feltűnően piros ír gárdista tiszti egyenruhát viselt, a felsőteste köré tekert kék szíjjal.

Gratulálunk az új szerepéhez, Katalin hercegné!

Forrás: PureWow

Nyitókép: Profimedia