Károly király arany trónon ül a korona mellett

Ezen aggódik Károly király a koronázása kapcsán

Már csak néhány nap van hátra Károly király élete legfontosabb napjáig, a koronázásáig, így érthető, ha fokozódik az izgalma. Míg Camilla királyné a Mária királynő koronájának viselését gyakorolja, addig Károly nem akármin aggódik.


Károly királyhoz közel álló emberek azt nyilatkozták a Vanity Fairnek, hogy Károly bár izgatottan várja a koronázási ceremóniát, roppant ideges is a sok köntösváltás miatt.

Minek a köntös?

A hagyományoknak megfelelően ugyanis Őfelségei a koronázási szertartás során két különböző köntöst viselnek majd: az állami és az uralkodói köntöst. Károly és Camilla királyné a Westminster-apátságba való érkezésükkor az állami köntöst, a koronázási szertartást követő távozásukkor pedig a hagyományosan személyre szabott uralkodói köntöst veszik fel.

Előzetes információk szerint a szertartás során Károly többször is átöltözik, és különböző történelmi ruhadarabokat visel majd, amelyeket korábbi uralkodók hordtak a koronázásokon, köztük a királyi gyűjtemény egyik legrégebbi ruháját: IV. György király 1821-es koronázásakor viselt palástját.

„A király és a királyné határozottan ideges. Főként a logisztika az, ami mindennél jobban aggasztja őket. Aggódnak amiatt, hogyan fog ez az egész lezajlani, ahogy bárki más is aggódna. Mókás hallani, ahogyan azokon a dolgokon bosszankodnak, amik miatt bármelyik átlagos ember is aggódna. Nem voltak hetekig tartó próbák, de az elkövetkező napokban intenzív próbák lesznek, így mindenki pontosan tudni fogja, hogy mit csinál aznap”

– mondta a VF-nek egy forrás.

Természetesen nem csak Károly, Camilla is roppant izgatott már a hétvégi események miatt, amit vélhetően egy egész világ fog árgus szemekkel figyelni. A királyné fő aggodalma a korona körül forog, melyet Károly dédnagymamája, Mária királynő számára készíttetett férje, V. György az 1911-es koronázásra.

Úgy gondoljuk, hogy a királyi pár aggodalmai érthetőek, valószínűleg mi is hasonlóan izgulnánk.

Nyitókép: Getty