Károly király és Kamilla királyné

A királyi családból őt nem hívták meg a koronázásra — most nem Harry a fekete bárány​

III. Károly király koronázása nemsokára megrendezésre kerül, tehát egyre jobban kellene körvonalazódnia a vendéglistának. Van azonban egy királyi családtag, aki valamilyen oknál fogva még nem kapott meghívót a nagy napra. Kivételesen nem Harry hercegről van szó. Mi állhat a kivételezés mögött?


Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy Károly király több szempontból is modernizálni szeretné a koronázást. Egyrészről a ceremónia hosszát, illetve a vendéglistát is lerövidíttette. A meghívottak között más vallások képviselői is helyet kaptak, annak ellenére, hogy a király a hagyományok szerint az anglikán egyház feje is egyben.

Ezzel a lépésével egy olyan uralkodói stílust akar felvázolni, melyben minden vallási irányzatot tiszteletben tartanak.

Harry herceget és Meghan Markle-t az utóbbi időszakok botrányai miatt sokan nem látnák szívesen a koronázáson. Ennek ellenére III. Károly meghívhatta őket az eseményre, sőt, még a Buckhingam-palota két üresen álló szobáját is felajánlotta nekik ideiglenes rezidenciának.

Bár az invitálás egy békejobbnak megfelelő gesztus lehet a királyi család részéről, Harryék nem biztos, hogy élnek a lehetőséggel. Kapcsolódó cikkünkből részleteket is megtudhatsz az indokaikról.

Ami viszont Markle-ék meghívásánál is szokatlanabb, hogy Sarah yorki hercegné még nem kapott meghívót. Az utóbbi időben a Glamour szerkesztőjének adott interjút, melyben így nyilatkozott a koronázásról:

„A meghívók még nem mentek ki. Ugye?"

Játékos megjegyzése után összefoglalta, hogy bár még sosem volt koronázáson, nem sértődne meg, ha valóban nem mehetne el. A témán kívül kitért Harry hercegékre is. Elmondta, hogy jómaga hisz a család szentségében és mindkét oldalról a megbocsátást látja a helyes lépésnek.

Elárulta azt is, hogy jómaga imád anya lenni, az unokáit látva pedig nagy büszkeséget érez. Meglátásai szerint a néhai Diána hercegné maga is büszke lenne fiára a lemondás után is, Harry herceg gyermekeire pedig ugyanolyan szeretettel tekintene.

„Diána és én régen sokat játszottunk és remekül éreztük magunkat együtt, és erősen érzem — és a király is így lenne —, hogy nagyon büszke lenne az unokáira. És a családra. Én hiszek a család egységében. Szerintem a megbocsátás a kulcs."

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire