Harry herceg és Meghan Markle

Harry hercegék állítólag meghívást kaptak Károly király koronázására

Meghan Markle-ék nagy botrányt keltő Netflix-sorozata, illetve Harry — talán túlságosan is — őszinte memoárja után kérdéses volt, hogy meghívják-e őket a koronázásra. Most azonban véget érhetnek a találgatások. A sussexi hercegi pár meghívást kaphatott a hivatalos eseményre.


A Harry ás Meghan címen megjelent dokusorozat, illetve a herceg nagy sikernek örvendő, de botrányokat idéző könyve még nagyobb távolságot okoztak a királyi családtagok között. A feszültség már a sussexi pár 2020-as lemondása óta egyértelmű volt, de most már mindenki számára kétséges, hogy valaha lesz-e békülés Vilmos herceg családja, illetve Harryék között.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy még a legtöbb rajongó sem szeretné, hogy Meghan Markle-ék részt vegyenek a koronázáson. Ennek ellenére nemrég a családhoz közel áll személyek megerősítették, hogy a lemondott herceg is megkapta a meghívást. Ez viszont nem jelenti azt, hogy élnek majd lehetőséggel.

Amennyiben az ellentéteket félretesszik, akkor is van egy bökkenő, ami miatt elutasíthatják az invitálást. III. Károly király koronázása ugyanis ugyanúgy május hatodikára esik, mint Harry herceg fiának, Archie-nak a születésnapja.

„Abból, amit Harryről és Meghanról tudok, mindketten szeretnének majd egy kis időt tölteni a fiukkal a születésnapján. Ez azt jelenti, hogy az elhúzódó viszályukon kívül más okokból is kihagyhatják a ceremóniát”

— olvashatjuk a Robb Report cikkében.

Mi lesz, ha mégis megjelennek az eseményen?

Valószínűleg nem minden pillanatban lehetnek majd jelen a ceremónián. Például a Buckingham-palota erkélyére feltehetően nem állhatnak ki az aktív királyi családtagok mellé. Mindezek ellenére a meghívás sokatmondó, és elindíthatja a békülési folyamatot a rokonok között. Harry herceg több nyilatkozatában is elmondta, hogy — miután ők elmondták az álláspontjaikat — a kezdeményezési jog a királyi családra szállt.

Vajon a koronázás után elképzelhető lesz egy békülési tárgyalás megkezdése?

Egy korábbi írásunkban beszámoltunk róla, hogy Meghan Markle-ék készen állnak beszélni a királlyal, illetve Katalin hercegnével és férjével. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Getty