Harry herceg és Meghan Markle

Harry és Meghan nem állhatnak a Buckingham-palota erkélyén a koronázás után​

Harry herceg és Meghan Markle meghívást kaphattak Károly király koronázására. Ez sajnálatos módon nem azt jelenti, hogy teljesjogú családtagokként állhatnak végre rokonaik mellett. Többek között a Buckingham-palota erkélyéről se integethetnek a népnek. Ezért döntött így az uralkodó.


Meghan Markle-t és férjét nemrég felkérte az Egyesült Királyság uralkodója, hogy hagyják el brit rezidenciájukat. Ez azt is jelenti, hogy ezentúl megszűnik az ideiglenes bázisuk, tehát innentől maguknak kellene gondoskodniuk a biztonságukról és a lakhatásukról, amikor az országban tartózkodnak. Szerencsére ezt Károly király sem akarja, így felajánlott nekik két szobát a Buckingham-palotában.

Erről a témáról egy korábbi cikkünkben tudsz részleteket olvasni.

Ez a lehetőség tökéletes lenne Harry hercegéknek, akik a közeljövőben részt vehetnek III. Károly koronázásán. Egy korábbi írásunkban elárultuk, hogy Harryék meghívást kaphattak a hivatalos eseményre, de egyelőre nem jeleztek vissza arról, hogy terveznek-e elmenni rá.

A családon belüli problémáiktól eltekintve van egy másik ok is, ami miatt kihagyhatják a ceremóniát. A koronázás május hatodikán kerül megrendezésre, vagyis Markle-ék fiának, Archie-nak a születésnapján.

Egyelőre kétséges, hogy feltűnnek-e az eseményen. Az viszont egyértelmű, hogy a címeit elhagyó herceg és felesége nem részesülnek minden előjogban, amiben a királyi család dolgozó tagjai igen. Többek között nem lehetnek majd jelen a palota erkélyén sem rokonaikkal. Ez már II. Erzsébet platina jubileumi ünnepségén is így volt, így nem meglepő, hogy Károly király is így döntött.

Az utóbbi hónapok botrányai miatt egyre nagyobb az ellentét a brit királyi család két ága között. Talán a meghívás egy béketárgyalás előjele lehet. Amennyiben viszont Harry herceg visszautasítja a lehetőséget, akkor könnyen lehet, hogy végleg eltávolodik apjától és testvérétól, Vilmos hercegtől.

Ezeket érdemes tudnod Károly király koronázásáról:

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent