Katalin walesi hercegné és Vilmos walesi herceg

Sokakat meglepett Vilmos herceg és Katalin szokatlan alvási rendje

Vilmos walesi herceg és Katalin walesi hercegné londoni rezidenciája, a Kensington-palota 1A lakosztálya nemrég amiatt került a címlapokra, miután kiderült, hogy a pár szokatlan alvási rendet tart lakhelyén.

Bár Vilmos herceg és Katalin hercegné egy időre visszavonultak nyilvános kötelezettségeik elől (a walesi herceg nemrég tért vissza a szolgálatba), Katalin január közepi hasi műtétje miatt, most éppen a párról kiderült alvási szokások hozták izgalomba a brit királyi család iránt érdeklődőket.

Néhány nappal ezelőtt jelent meg a hír, hogy ahelyett, Vilmos és Katalin otthonuk, a Kensington-palota második vagy harmadik emeletén aludnának, hálószobájuk szokatlan elrendezése miatt eltérnek az alvási szokásaik.

A szokásokkal ellentétben a hercegi pár a földszinten alszik, a magasabb emeleteken lévő hálószobákat pedig állítólag a személyzetüknek tartják fenn.

A londoni rezidenciájukról a True Royalty's Royal beat című műsorában Christopher Warwick királyi szakértő és író beszélt, mondván, hogy az „nem egy kis ház”. Sőt, mint kifejtette, hogy a ház 20 szobából áll, az alagsortól a padlásig.

A rezidenciának állítólag saját fallal körülvett kertje, öt fogadószobája, kilenc személyzeti hálószobája, több szalonja, csomagmegőrzője, edzőterme és liftje is van.

Amikor megkérdezték, miért lakásnak hívják (az angol nyelvben az apartment szót használják a Kensington-palotai otthonra), Warwick elmagyarázta:

„A Kensington-palotában lévő összes királyi rezidenciát apartmannak hívják, ami persze az embereket rögtön arra készteti, hogy azt gondolják, ezek lakások, az amerikai kifejezés miatt. Nem azok. Ha a Kensington Place-re gondolunk, bizonyos értelemben három udvar köré épült. Ha úgy gondolunk rájuk, mint ezekre a csodálatos vörös téglás sorházakra. Mert ezek mind egybeépített, de különálló házak.”