Vilmos és Katalin

Vilmos herceg teljesen felforgatta Katalin életét ezzel a döntésével

2008-ban Vilmos herceg és Katalin már több éve egy párt alkottak, mégsem úgy alakultak a dolgok köztük, ahogy azt sokan remélték.


Vilmos 2005 és 2008 között a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián képezte magát, mielőtt csatlakozott volna a Háztartási Lovassághoz. Ezt követően teljesen elhagyhatta volna a hadsereget, hogy dolgozó királyi családtagként szolgálhasson, emiatt sokan úgy gondolták, hogy talán ezt az időpontot választja a lánykérésre.

Egy királyi szerző szerint Katalin is azt hitte, hogy Vilmos ekkor fogja megkérni a kezét − de ő ehelyett inkább azt választotta, hogy bejelenti, hogy a RAF kutató-mentő erőihez csatlakozik.

Ezzel az egyetlen döntéssel Katalin élete a feje tetejére állt. Várta a lánykérést, amint Vilmos befejezi a katonai kiképzést, ehelyett azonban kénytelen volt elfogadni, hogy nem lesz eljegyzés a közeljövőben. Katalinnak még tovább kellett várnia

− írta Katie Nicholl királyi író Katalin: A jövő királynéja (Kate: The Future Queen) című könyvében.

Katalin \u00e9s Vilmos 2010-ben, amikor bejelentett\u00e9k az eljegyz\u00e9s\u00fcket

Fotó: Getty Images

Katie így folytatta:

Katalin készen állt arra, hogy csatlakozzon hozzá? Támogatta a férfi vágyait és ambícióit, de titokban összetört. Vilmos arra kérte, hogy legyen a hadsereg felesége − házasságkötés nélkül. Frusztrációja érthető volt.

A távkapcsolat a szerző szerint nehéz volt Katalin számára. Úgy tűnik, a hercegné ezt „visszalépésnek" tekintette, és „egyre valószínűtlenebbnek tűnt az a terve, hogy harmincéves korára férjhez menjen és gyerekei legyenek".

De minden jó, ha a vége jó, hiszen Vilmos 2010-ben megkérte a kezét, és nem sokkal később, 2011-ben megtörtént a királyi esküvő. És ezt követően érkeztek a gyerekek is: György herceg 2013-ban, Sarolta hercegnő 2015-ben, Lajos herceg pedig 2018-ban.

Manapság a világ egyik legbefolyásosabb és legelismertebb párjaként tartják őket számon – szóval mondhatjuk, hogy „minden jó, ha vége jó”!

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images