Katalin hercegné és Vilmos herceg az esküvőjükön

Katalin hercegné és férje  megszegte a protokollt a nászéjszakán

A cambridge-i hercegi pár esküvője 11 évvel ezelőtt volt, mégis folyamatosan elő tudnak rukkolni újabb érdekességekkel róla. Kezdve a hercegné ruhájával, egészen odáig, hogy mit mondott Vilmos az apósának az oltár előtt. Ezúttal az derült ki, miként szegték meg a nászéjszakára vonatkozó protokollt.


Az elmúlt néhány évben rengeteg királyi esküvőt tartottak. Többek között meg kell említeni Harry herceg és Meghan Markle menyegzőjét, Eugenie hercegnő és Jack Brooksbank lagziját, valamint Beatrice hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi egybekelését is. Mind közül Vilmos hercegék házassága érdekli legjobban a rajongókat, így nem csoda, hogy a legfurcsább történetek is sorra kiderülnek a rendezvényről.

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy miért változtatta meg Katalin hercegné az anyósától — vagyis Diána hercegnétől — örökölt jegygyűrűjét. A páros több hagyományt is megszegett az esküvőjükön. Kezdetnek Pippa Middletont és Harry herceget választották tanúknak. A menyegzőn túl természetesen szintén nem ragaszkodtak az előírtakhoz.

Az eddigi évszázadokban a királyi esküvőkön még a nászéjszakának is meg volt a protokollszerű menetrendje, ellenben Katalin hercegnéék felrúgták a szabályokat — írja a Marie Claire. A probléma azzal függ össze, hogy a pár hol töltötte az első közös éjszakáját hitvesként.

A királyi párok hagyományosan azonnal nászútra indulnak az esküvőt követően, Vilmos hercegék ellenben inkább a kényelem mellett tették le a voksukat. Ahelyett, hogy elindultak volna a mézesheteik célállomására, az első éjszakájukat a Buckingham-palotabéli szobájukban töltötték. Sőt, Cambridge hercege és hercegnéje valójában csak tíz nappal a ceremónia után repült el egy magánszigetre.

A nagy nap óta három gyermekük született. György herceg idén töltötte a kilencedik életévét, nemrégiben pedig először vehetett részt nézőként a wimbledoni teniszbajnokságon. Szülei természetesen az évek elteltével sem ragaszkodnak jobban a szabályokhoz, hiszen fiuk részvételével a mérkőzések egyik legszigorúbb előírását vették semmibe.

Erről az esetről, valamint a tettük következményeiről egy korábbi írásunkban lehet informálódni.