Katalin cambridge-i hercegné és Vilmos cambridge-i herceg

II. Erzsébet összevitatkozott Vilmossal 11 évvel ezelőtti esküvője fontos részletén

Áprilisban ünnepli Vilmos herceg és Katalin hercegné tizenegyedik házassági évfordulóját. Bár több mint egy évtized telt el azóta, hogy a pár több ezer vendég előtt a Westminster Apátságban és világszerte milliók előtt kimondta az igent, a királyi család rajongói most is ugyanolyan kíváncsiak a nagy nap részleteire, mint 2011-ben, például arra, min veszett össze az esküvő kapcsán Vilmos herceg és a királynő.



Legyen szó arról, hogy hogy a menyasszony egy 350 éves esküvői hagyományt tört meg vagy akár a gyűrűk mögött rejlő különleges jelentésről, az évek során számos kedves anekdotát osztottak meg Vilmos hercegék meg a királyi esküvőről.

Nemrég újabb történet került elő az esküvőről, ahol Cambridge hercege állítólag összevitatkozott II. Erzsébet királynővel egy fontos részlet kapcsán. Katalin hercegné ruhája, egy lenyűgöző Alexander McQueen-kreáció a címlapokra került akkoriban, és sok menyasszonyt inspirált arra, hogy valami hagyományosabbat válasszon. Azt azonban sokan nem tudták, hogy Vilmos nem abban a ruhában esküdött, amire először esett a választása, írja a brit Marie Claire.

A herceg az Ír Gárda vörös zubbonyát viselte, de később bevallotta, hogy valami mást szeretett volna. Azonban ha a királynőről van szó, „amit ő mond, az lesz".

Egy, az esküvő utáni interjúban Vilmos így nyilatkozott:

„Amit igazán szerettem volna viselni, az az Ír Gárda köpenye volt. Volt néhány megbeszélésünk erről a kérdésről, de ahogyan azt megtanultam, amikor felnőttem, ne packázz a nagyanyáddal.”
Katalin cambridge.i hercegn\u00e9 \u00e9s Vilmos cambridge-i herceg

Fotó: Getty Images / Indigo / Max Mumby

Nyitókép: UK Press via Getty Images / Mark Cuthbert