Katalin hercegné

Így értesült Harry és Meghan Katalin rákbetegségéről

A királyi rajongók szomorúan értesültek arról, hogy Katalin hercegnénél rákot diagnosztizáltak, a hírt múlt péntek este egy őszinte videóban fedte fel.


Katalin belső köre, köztük a családja, a király és a királyné, még azelőtt értesült a hírről, hogy az nyilvánosságra került volna. A The Sunday Times új beszámolója szerint azonban Sussex hercegét és hercegnéjét nem értesítették.

Harry herceg és Meghan Markle − akik gyorsan nyilvánosságra hozták a sógornőjüket támogató üzenetet − nem beszéltek Katalinnal vagy Vilmossal a péntek esti bombahír előtt.

Roya Nikkhah, a lap királyi szerkesztője több forrással is kapcsolatban állt, akik megerősítették, hogy nem történt magánbeszélgetés az elhidegült testvérek között, és úgy vélik, Harry és Meghan a nagyközönséggel egy időben értesült a hírről.

A Kensington-palota szóvivője csak annyit mondott, „nem kommentáljuk a magánbeszélgetéseket".

A hercegné szerdán Windsorban rögzítette a videóüzenetet, amelyet pénteken tettek közzé, hogy egybeessen gyermekei húsvéti szünetének kezdetével a Lambrook iskolában.

​Mit mondott Katalin?

Katalin a rövid klipben elmondta, januárban nagy hasi műtéten esett át, és ez a műtét sikeres volt. Akkor úgy gondolták, hogy az állapota nem rákos, és semmilyen vizsgálat nem erősítette meg a rák jelenlétét. A műtét utáni vizsgálatok azonban később kimutatták, hogy rákos volt, ezért megelőző kemoterápiás kezelésbe kezdett.

Személyes videóüzenetében a háromgyermekes anyuka így szólt a diagnózisáról:

Ez természetesen hatalmas sokként ért, és Vilmos és én mindent megtettünk, hogy ezt magánemberként feldolgozzuk és kezeljük a fiatal családunk érdekében. Ahogy azt el tudjátok képzelni, ez időbe telt. Időbe telt, amíg felépültem egy nagyobb műtétből, hogy elkezdhessem a kezelésemet. De ami a legfontosabb, időbe telt, hogy mindent elmagyarázzunk Györgynek, Saroltának és Lajosnak a számukra megfelelő módon, és hogy megnyugtassuk őket, hogy rendbe fogok jönni.

Katalin hozzátette:

Jól vagyok, és napról napra erősebb leszek azáltal, hogy azokra a dolgokra összpontosítok, amelyek segítenek a gyógyulásomban; az elmémben, a testemben és a lelkemben. Az, hogy Vilmos mellettem van, szintén nagy vigaszt és megnyugvást jelent. Csakúgy, mint az a szeretet, támogatás és kedvesség, amelyet oly sokan mutattatok. Ez mindkettőnknek nagyon sokat jelent.

​Mikor találkozott utoljára együtt Vilmos herceg és Harry herceg?

A hercegek csütörtökön a Diana Legacy Award díjátadó ünnepség keretében találkoztak, hogy néhai édesanyjuk, Diána hercegné előtt tisztelegjenek. Azonban míg Vilmos herceg személyesen vett részt az eseményen, addig Harry herceg csak videón keresztül csatlakozott az eseményhez, így a testvérek nem beszéltek.


Forrás: HELLO!

Nyitókép: Profimedia